O elevă dată afară din Bac pentru că i-a sunat telefonul a dat în judecată Inspectoratul

11-08-2019 13:24


REZULTATE BAC 2019 CLUJ

O elevă din Alba Iulia dată afară de la Bac în iunie anul acesta a câştigat în instanţă. 

Eleva de la liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost eliminată în iunie de la examenul de Bacaluareat, deoarece i-a sunat telefonul chiar în timpul probei orale la limba engleză. Potrivit Alba24, ea câștigat acum în instanță suspendarea executării procesului verbal de sancţionare şi a putut să se înscrie la examenul de Bacalaureat sesiunea august – septembrie.

Tânăra a deschis o acțiune în contencios adiministrativ împotriva Inspectoratului Județean Școlar Alba. În timpul procesului, ea a acuzat că  ”datorită organizării defectuoase și a neprezentării altor candidați, nu a fost respectată repartizarea pe ore, așa cum a fost aceasta prestabilită, reclamanta primind un mesaj de la colegi să se prezinte mai repede să susțină proba de engleză, întrucât nu sunt candidați și „comisia stă degeaba și profesorii sunt nervoși”.

Din această cauză, s-a grăbit să intre în examen şi a uitat telefonul în buzunar.

Reprezentanții ISJ au respins acuzaţiile, afirmând că "Susținerile reclamantei cu privire la nervozitatea membrilor comisiei sunt nefondate. În primul rând, din comisie fac parte cadre didactice cu experiență în multe examene de bacalaureat, cunosc emoțiile inerente ale unui astfel de examen și sunt pregătiți și responsabili cu misiunea pe care o au în aceste comisii.

Dincolo de aceste susțineri, înregistrările video ale examenului dovedesc că membrii comisiei nu sunt nervoși, ci dimpotrivă, reclamanta este puțin agitată, cum de altfel susțin și colegele în declarațiile olografe date în fața membrilor comisiei de bacalaureat" -

Magistraţii de la Tribunalul Alba au decis însă că nu a fost nicio intenţie de fraudă şi au aprobat suspendarea sancţionării elevei până la soluţionarea definitivă a acţiunii în contencios administrativ.

 

 

Sursa: Alba24

VIDEO PROTVPLUS.RO