Nu mai fac masini frumoase, ci unele inteligente. Cele mai noi tehnologii prezentate de producatori la Salonul auto Paris


Ultimul update: Vineri 07 Octombrie 2016 07:05
Data publicarii: Marti 04 Octombrie 2016 08:13
Categorie: Stiri Auto

Marii producatori auto nu mai fabrica masini frumoase, ci masini inteligente. Cel putin pe asta se axeaza companiile prezente la showul auto din Paris, unde isi prezinta ultimele modele de autoturisme.

O inovatie in industria auto o constituie o platforma care ajuta masinile din trafic sa comunice intre ele. Sistemul ar putea fi implementat in mai putin de 6 luni.

Senzorii de pe un autoturism tocmai au detectat o portiune umeda a carosabilului. Sistemul ABS a fost activat, iar soferul isi poate continua drumul in siguranta. Este insa doar o functie a noii platforme care va fi dezvoltata de anul viitor pe autoturisme precum BMW, Audi si Mercedes Benz.

Un alt sistem inovativ este implementat in bordul altui vehicul care, cu cateva gesturi, soferul poate citit mesajele de pe telefon, emailuri sau notificarile, fara a lua mainile de pe volan. Sistemul foloseste senzori care monitorizeaza gesturile, dar si semnele vitale ale conducatorului auto. In cazul in care soferul se simte rau, sistemul trimite automat mesaj catre ambulanta sau politie. Totul apare pe parbrizul masinii.

In timp ce unii producatori auto s-au axat pe comfort si au implementat inclusiv sisteme cu realitate virtuala, altii au adus noutati asupra emisiilor de gaze. Infiniti a lansat unul dintre cele mai avansate motoare cu ardere interna, care combina puterea unui motor turbo pe benzina cu forta unui diesel, fara a fi atat de poluant.

Targul din Paris cuprinde in linii mari trei tipuri de trenduri. Unul in care companiile se axeaza pe masinile electrice, altul care are in prim plan cresterea pietei de masini autonome, iar cel de al treilea curpinde tehnologia, adica autoturismele conectate intre ele.

Targul va fi deschis publicului pana pe 16 octombrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO