Un barbat a fost arestat de Curtea de Apel Cluj. Este acuzat de furturi de la turistii care vizitau Muzeul Luvru din Paris


Ultimul update: Sambata 17 Mai 2014 00:47
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014 20:36
Categorie: Ardeal
furt buzunare

 Un barbat a fost arestat de Curtea de Apel Cluj, in baza unui mandat european de arestare, fiind acuzat de organizarea unei retele specializate in furturi de la turisti care vizitau Muzeul Luvru din Paris.

 Potrivit unui comunicat de presa remis de Curtea de Apel Cluj, sentinta pronuntata miercuri este definitivasi a fost luatain urma unei cereri formulate de autoritatile judiciare competente din Franta cu privire la executarea mandatului european de arestare emis marti de catre judecatorul de instructie de la Tribunalul de prima instanta din Paris.

Curtea de Apel Cluj a dispus predarea lui Robert Vasile Baciu catre autoritatile judiciare din Franta, in vederea efectuarii urmaririi penale.

Din cuprinsul mandatului european a rezultat ca, in perioada august 2012 - 1 decembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris s-a constatat o crestere majora a numarului de furturi in prejudiciul turistilor si a agresiunilor la adresa personalului de supraveghere.

"Primele elemente de ancheta au permis observarea unui sistem organizat, in echipa, cu un mod de lucru bine pus la punct. Supravegherile puse in miscare in diferite locuri turistice din capitala Frantei, precum ascultarile telefonice, demonstreaza o activitate zilnicasi deosebit de lucrativa", se aratain comunicat.

Conform sursei citate, in urma investigatiilor s-au identificat si dezmembrat doua echipe infractionale, una dintre ele gravitand in jurul cuplului Sandra Baciu-Robert Vasile Baciu.

"Intrucat Robert Vasile Baciu nu a putut fi retinut in urma operatiunilor desfasurate in luna decembrie 2013 deoarece acesta parasise Franta anterior efectuarii retinerilor, s-a emis mandatul de arestare supus analizei astazi (miercuri - n.r) la Curtea de Apel Cluj", se mai aratain comunicat.

Robert Vasile Baciu a fost de acord cu predarea.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO