UBB va scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetate, la nivel licenta si master

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
UBB

Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2016-2017, un numar de 4.915 locuri bugetate, peste 9.000 de locuri in regim cu taxa si peste 2.700 de locuri pentru invatamant la distanta.

La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxa si aproximativ 1.000 de locuri pentru invatamant cu frecventa redusa. Din aceste locuri bugetate 24 sunt locuri speciale pentru candidatii de etnie rroma.

UBB propune pentru anul universitar 2016-2017 si patru specializari noi la nivel licenta: Facultatea de Matematica si Informatica - Specializarea Matematica informatica in limba engleza, Facultatea de Biologie si Geologie - Specializarea Biologie ambientala in limba romana, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor - Specializarea Economie si afaceri internationale in limba engleza; Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii - Specializarea Media digitala in limba romana.

De asemenea, UBB propune un program nou de master – Master of Public Health, cu predare in limba engleza.

Perioada de admitere este 12-31 iulie 2016. Calendarul admiterii cuprinde perioada de inscrieri, probele de concurs, afisarea rezultatelor, depunerea contestatiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor ramase disponibile si a fost stabilit la nivelul fiecarei facultati din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteti accesa link-ul:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ si http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

Pentru admiterea in anul universitar 2016-2017 facultatile din cadrul Universitatii Babes-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunostintelor si capacitatilor cognitive ale elevilor. Facultatile din cadrul UBB vor lua in considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferita.

Tematica de concurs si bibliografia pentru probele scrise se gasesc afisate pe paginile oficiale ale fiecarei facultati.

Taxele de admitere si taxele de scolarizare pentru anul universitar 2016-2017 sunt stabilite la nivelul fiecarei facultati si pot fi consultate la adresele:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO