Seful de la Combaterea Crimei Organizate Alba arestat pentru 29 de zile

Ultima actualizare: 28-10-2013 06:49

Seful de la Combaterea Crimei Organizate Alba a primit aseara inca o veste proasta - a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Traian Berbeceanu este acuzat ca ar fi trecut in tabara infractorilor pe care ani de-a randul i-a trimis dupa gratii.

Alti doi inculpati in dosar, sot si sotie, considerati liderii unei grupari specializate in comert ilegal cu produse petroliere, au primit mandate de arestare. Avocatii au facut imediat recurs. Timp de cateva ore, pana cand a fost luata decizia, colegii comisarului sef au stat pe holurile institutiei si l-au sustinut.

Titus Biriescu, unul dintre inculpatii caruia ii expirase mandatul de retinere a spus imediat dupa anuntarea hotararii ca au fost facute presiuni asupra sa, ca sa declare impotriva lui Berbeceanu. Inainte ca Traian Berbeceanu, sa afle daca isi va pregati apararea acasa, ori in stare de arest, politistii au primit un mail. Acesta continea o scrisoare de 30 de pagini, atribuita comisarului sef care a luptat cu crima organizata din trei judete.

Pe zeci de pagini, apar numele multor colegi de-ai lui Berbeceanu. Si sunt acuzati unii procurori si politisti ca i-ar fi pus pe infractori sa faca declaratii false impotriva comisarului, primind in schimb o micsorare a pedepsei. Nici unul dintre cei vizati nu a raspuns acuzatiilor din scrisoarea atribuita lui Traian Berbeceanu.

In opt ani de combatere a crimei organizate, comisarul sef Traian Berbeceanu a instrumentat dosare extrem de grele: de la aurul dacilor, pana la afaceri de miliarde cu fier vechi. Multe s-au terminat cu zeci de arestari in randul interlopilor si chiar al politistilor. Iar in 2007, comisarul sef Traian Berbeceanu a fost declarat politistul anului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO