Schi in Pasul Tihuta. De pe partie direct pe patul de spital

Ultima actualizare: 11-09-2012 18:03
Schi Pasul Tihuta

Distracţia pe pârtie s-a terminat la spital pentru o tânără care schia în Pasul Tihuța. Aceasta a ajuns la spital după ce s-a aventurat pe pârtie, uitând de prudenţă.

O tânără de 21 de ani nu a ţinut cont că pârtia din Pasul Tihuța nu e omologata și în timp ce aluneca pe zăpadă s-a rostogolit cu schiurile şi a ajuns într-un copac. Oamenii care au văzut accidentul au chemat repede salvamontiştii, care au scos-o pe tânăra rănită de pe pârtie şi au dus-o la ambulanţă.

Salvamontiștii spun că tânăra a suferit răni la cap. „Din nefericire pentru ea a fost o lovitură urâtă la cap. Noi am suspectat-o de comoţie cerebrală, am transportat-o în partea superioară a pârtiei la echipajul SMURD , care la o inspecţie sumară la faţa locului au estimat o gravitate mai mare pentru că avea un braţ amorţit. Ei au estimat şi o leziune a coloanei”, a spus Mircea Baciu, salvamontist.

Părinţii tinerei au venit într-un suflet la spital când au aflat ce i s-a întâmplat fetei. Cu toate că tânără este o schioare profesionistă, părinţii susţin că nu trebuia să se aventureze pe pârtie. „Schiul era pasiunea ei, m-am certat cu ea sa nu facă schi. Acum nu a avut antrenament şi s-a aventurat pe o pantă abruptă”, a spus mama fetei. Din fericire, victima e în afara oricărui pericol, dar va rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor.

Astfel de incidente grave se întâmplă în fiecare an pe pârtia din Pasul Tihuța, dar iarna e plin mai tot timpul de turişti care schiază în zonă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO