Remix-uri Maria Tanase. Cantecele Mariei Tanase vor rasuna la TIFF in "Hai Iu Iu NU Hi You You"

Ultima actualizare: 14-05-2014 07:05
Hai Iu Iu NU Hi You You

Un concert cu instrumente bizare, experiente cinematografice ca la inceputul secolului XX si un spectacol marca Radu Afrim si Vlaicu Golcea, cu remix-uri ale melodiilor Mariei Tanase, vor fi prezentate anul acesta in cadrul TIFF.

Pe langa spectacolul multimedia "Maria T.", semnat de Balanescu Quartet, cantecele Mariei Tanase vor rasuna la TIFF in "Hai Iu Iu NU Hi You You", un show marca Radu Afrim si Vlaicu Golcea, subintitulat "Concert remix-uri Maria Tanase". 13 melodii din repertoriul renumitei cantarete vor fi electro-orchestrate live de muzicianul si compozitorul Vlaicu Golcea si cantate de actori, una dintre melodii urmand sa fie interpretata de actrita Maia Morgenstern. Tributul original adus Mariei Tanase s-a nascut in toamna anului trecut, la Gala Tanarului Actor - HOP de la Costinesti, si este rezultatul atelierului de creatie "Maria Tanase - 1913-2013", coordonat de Golcea.

"Hai Iu Iu NU Hi You You" poate fi vazut la Cluj-Napoca in 5 iunie, de la ora 22.00, la Casa de Cultura a Studentilor.


Din Polonia vine un alt spectacol original la TIFF: "Male Instrumenty/Small Instruments". Sambata, 31 mai, de la ora 22.00, la Casa TIFF, spectatorii vor avea parte de un show muzical mai putin obisnuit, cu instrumente neconventionale, improvizate din jucarii vechi, deseuri reconditionate, diverse obiecte sau inventii bizare. Muzica lor este unica si surprinzatoare, cei cinci membri ai grupului fiind mereu in cautare de noi obiecte si sunete. Din acest motiv in dupa-amiaza de 31 mai vor sustine si un atelier de improvizat instrumente muzicale la Bontida, ca parte a programului "Weekend la Castel".


Ei se vor intalni cu rapsozi populari, cantareti la frunza, sateni din Bontida si din imprejurimi, care le vor prezenta instrumente traditionale din zona. Cei cinci muzicieni din Polonia vor sa invete sa le creeze si sa le foloseasca in concertele lor. Trupa infiintata in 2006 a avut concerte in orase mari din Europa, cu proiecte cuprinzand muzica live de Nino Rota sau Ennio Morricone. In 2010, Male Instrumenty a inregistrat muzica lui Chopin folosindu-si intreaga colectie de peste 70 de piane de jucarie. Pawel Romanczuk, fondatorul trupei, a semnat chiar prima carte scrisa vreodata despre istoria pianului de jucarie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO