Povestea neamtului care si-a abandonat viata pentru a merge pe jos pana in Tibet. A ajuns la Sibiu

Ultima actualizare: 20-10-2012 20:23

Exact cand a implinit 31 de ani, un neamt curajos si-a dat demisia dintr-o slujba bine platita si a decis ca este momentul ideal pentru a-si implini visul copilariei.

Sa faca o calatorie initiatica pe jos pana in Tibet. A parasit Munchenul, acum 3 luni, cu un rucsac in spate si a ajuns acum la Sibiu, un pic ostenit dupa cei 1300 de kilometri strabatuti in 107 zile. Pana la destinatie mai are vreo doi ani.
Stephan avea un post de conducere la un magazin de articole de sport si drumetii din Munchen, cand si-a schimbat brusc destinul. Inarmat cu o vointa de fier si incredere in sine, a pornit la un drum de peste 13.000 de km pe jos, prin 11 tari.

TRASEU: Germania -Munchen, Austria, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Turcia, Iran, Pakistan, Nepal, Tibet-Lhasa.

Tanarul cu o conditie fizica remarcabila va pleca de la noi spre Bulgaria, apoi va parcurge Turcia, Iranul, Pakistanul, pana in Nepal si capitala Tibetului.

Bani de drum n-a avut cine stie ce. Colegii de munca din Germania i-au daruit echipamentul, iar Stephan se bazeaza pe bunavointa celor intalniti in cale.

Doarme in casele celor primitori sau isi intinde cortul. Are un telefon performant pentru harti, dar si pentru a-si scrie zi de zi impresiile pe blogul personal.

Un tanar din Munchen care i-a urmarit aventurile pe internet a venit special in Romania ca sa-l insoteasca o bucata de drum.

In Sibiu, cei doi au ramas fascinati de arhitectura orasului, dar si de branza ciobanilor din Marginime.

Cei doi o vor lua apoi spre Brasov, pe drumuri de tara, pitoresti, si tocmai pentru ca nu iubesc aglomeratia, vor ocoli Bucurestiul. Tin sa ajunga in Delta, apoi pe malul marii, si vor parasi Romania pe la Vama Veche.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO