Mici, mici, dar te fac mare
Afacerile cu mititei au inflorit in ultima vreme. Cei care au fost inspirati si au mizat pe un astfel de business ajung sa invarta milioane de lei. Au inceput sa vanda mici in rulote simple, iar acum au sedii moderne, magazine si ferme.
Si castigurile sporesc considerabil in aceasta perioada, cand romanul iese la gratar, la iarba verde, sa petreaca de 1 mai cu bere si, desigur mici! La inceput, sotii Dragan, din Cluj, aveau la dispozitie bucataria soacrei si o veche masina de tocat. Faceau mici si ii vindeau apoi la piata. Afacerea a mers tot mai bine si acum sunt proprietarii unei carmangerii. Au zece angajati, iar de clienti nu duc lipsa.
Zeci de caserole ies din in fiecare ora din carmangerie si odata ce vara se pregateste sa incinga gratarele, numarul lor creste considerabil. Micii de Someseni au trecut de mult granita tarii. Romanii plecati in strainatate primesc pachete intregi in preajma zilei de 1 mai.
Pe mici au mizat, inca din 1994, si Petru si Marioara, din Alba Iulia. Dupa ani de munca, au ajuns sa detina o fabrica, o ferma si cateva magazine. Secretul lor este r reteta naturala - carne de manzat, putina carne de porc, usturoi, piper, cimbru, sare.
Si domnul Joltan are o reteta speciala si spune ca oamenii care intra in carmangeria lui, din Satu Mare, nu pleaca niciodata fara sa cumpere. Mai ales in aceasta perioada.
Asadar, vreme buna asa fie, pentru ca mititeii romanesti sunt pregatiti sa joace pe gratare, doar se apropie 1 mai.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, Satu Mare, alba, mici, 1 mai, gratare, iarba verde, ardeal,
Dată publicare:
28-04-2012 11:26