La tara se anunta o vara culturala. Caravana teatrala „Cultura'n sura” porneste prin Transilvania la sfarsitul lunii iunie

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
La tara se anunta o vara culturala. Caravana teatrala „Cultura'n sura” porneste prin Transilvania la sfarsitul lunii iunie

Pentru al patrulea an la rand proiectul „Cultura'n sura” transforma surile unor sateni in scene de teatru.
 

„Cultura'n sura” isi propune reintroducerea comunitatilor de la sat pe harta culturala profesionista in patru pasi simpli: se monteaza spectacolul, se iese la cules de sate, se cauta suri primitoare si se invita toata suflarea la teatru. Se doreste impartasirea bucuriei oferite de teatru cu toti cei aflati departe de scenele oraselor. „Cultura'n sura” ofera educatie, cultura si divertisment totodata, devenind un eveniment marcant in viata comunitatii.

Regizorul Victor Olahut, initiatorul si managerul proiectului, impreuna cu actorii Corina Moise, Florentina Nastase, Silva Schmidt si Alexandru Minculescu vor juca piesa „Fisura” de Flavius Lucacel in trei sate din judetele Cluj, Alba si Sibiu.

Startul proiectului va fi dat de reprezentatia de la Muzeul Satului din Baia Mare, la invitatia directorului Teatrului Municipal, Radu Macrinici, vizand includerea in traseul caravanei teatrale si a unor sate din Maramures, pe viitor.

Calendarul reprezentatiilor sustinute in suri este urmatorul:

30 iunie ora 22:00 - Muzeul Satului Baia Mare, in sura „Valea Vinului”
1 iulie ora 21:30 - comuna Rasca, judetul Cluj, in curte la Viorel a lu' Boasca
2 iulie ora 21:30 - Galda de Jos, judetul Alba, la Liviu a lu' Pilu, langa Hudita Morii
3 iulie ora 21:30 - satul Sasaus, comuna Chirpar, judetul Cluj, la Valentin Oltean, Casa Cantorului

Intrarea la spectacolele sustinute in sate este gratuita!

Proiectul „Cultura'n sura” propune publicului de la sat spectacole de calitate ce se joaca cu succes pe scene profesioniste din Bucuresti. Spectacolului „Fisura” i-a fost decernat premiul „Noi la sala noua” in cadrul Festivalului Comediei Romanesti (FestCo) 2014, iar „Cerere in casatorie”, de A.P. Cehov a intrat in repertoriul Teatrului de Arta din Bucuresti.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO