Incendiu la manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Parva, judetul Bistrita Nasaud

09-03-2015 17:27


foc manastire

A fost o dimineata agitata pentru calugarii de la manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Parva, in timp ce se rugau in biserica, un incendiu a cuprins magazia unde se confectionau lumanari, iar focul era cat pe ce sa mistuie si chiliile.

Pompierii spun ca a fost o interventie dificila, iar pagubele depasesc 100.000 de lei. In atelierul pentru lumanari erau depozitate doua tone de ceara, materie prima pentru mii de lumanari. In timpul slujbei, calugarii au simtit miros de fum, iar cand au iesit in curte, magazia ardea deja cu flacari mari.

Incendiul s-a extins si la anexa invecinata, unde erau depozitate centrala si lemnele pentru foc. Militarii au luptat cu flacarile mai mult de doua ore. Din fericire, chiliile nu au fost distruse complet, insa incendiul le-a spart, totusi, ferestrele si a ars tamplaria.

Calugarii si localnicii care au venit intr-un suflet, au incercat sa stinga focul, dar fara rezultat.

In ciuda pagubei mari, calugarii sunt bucurosi ca macar biserica nu a fost afectata. In urma cu doua saptamani, in lacasul de cult de la Parva s-au organizat mai multe seminarii la care au participat preoti ortodocsi din intreaga zona, in frunte cu Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO