Greu incercati de viata. Povestea a 8 frati din judetul Cluj

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38
Greu incercati de viata. Povestea a 8 frati din judetul Cluj

Sarbatorile pe care multi dintre noi le asteptam cu bucurie, ii intristeaza pe opt frati din judetul Cluj, care nu viseaza sa primeasca daruri si nici sa aiba o masa imbelsugata.

Copiii, care au intre 3 si 15 ani, au invatat sa se multumeasca in viata cu foarte putin; traiesc doar din salariul tatalui, muncitor in constructii si se inghesuie in doua camarute unde se joaca, isi fac temele, dorm si mananca. Scolarii invata bine, iar mandria parintilor este fata cea mare, eleva la scoala de politie.

In urma cu 4 ani, membrii familiei Ponea s-au mutat din Timisoara, unde stateau la rude, in satul Liteni din judetul Cluj, in casuta primita mostenire de la bunici. Oamenii sunt fericiti ca au o locuinta a lor, dar se descurca foarte greu cu banii. Mama copiilor nu si-a gasit nimic de lucru, iar tatal munceste de la 6 dimineata pana seara tarziu, la o firma din Cluj.

Fetele cele mari invata la scoala, in Timisoara, iar parintii fac eforturi mari sa le intretina acolo. Sunt insa convinsi ca datorita sacrificiilor, ele vor avea o viata mai buna decat a lor. Fratii mai mici au ramas sa-si poarte unul altuia de grija; rareori au dulciuri acasa, pentru ca parintii nu si le permit, dar acum, sunt fericiti ca au primit cateva pungi de la scoala.

Frigiderul familiei este aproape gol si, daca nu se intampla o minune, la fel va fi si de Craciun. Parintii sunt tristi pentru ca nu le pot oferi copiilor o viata normala si sunt coplesiti de ingrijorare ca locuinta, veche de zeci de ani sta sa se naruie peste ei. Din pacate nu au bani sa o renoveze.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO