Gabi Muresan este cel mai eliminat fotbalist din Liga 1: sase sezoane, 10 cartonase rosii

Gabi Muresan
ProSport

Muresan are opt eliminari in Liga I si cate una in cupa si in Europa League. Cinci din cele zece eliminari s-au produs in urma unui cartonas rosu primit direct.

Laudat de aproape toti antrenorii care au trecut in ultimii ani prin curtea CFR-ului, mijlocasul Gabi Muresan nu mai are viitor in Gruia. Arpad Paszkany e decis sa scape de jucator, idee pe care si-a intarit-o dupa meciul cu Astra, de marti, cand mijlocasul a vazut cartonasul rosu dupa numai 29 de minute. „E a nu stiu cata eliminare inutila, desi l-am tot avertizat sa fie mai atent. Avem destule solutii pentru linia mediana pentru sezonul viitor”, a fost mesajul lui Paszkany catre colaboratorii sai. CFR a mai incercat sa scape de Muresan si in precedentele editii de mercato, dar fara succes. Fotbalistul a avut in urma cu un an o oferta concreta din China, dar a refuzat sa plece, motivand ca va fi prea departe de familie.

Va fi amendat cu 8.000 de euro

Pana sa plece insa de la CFR, Gabi Muresan va simti in buzunar efectul gestului din semifinala cu Astra, sefii fiind decisi sa-l amendeze cu 8.000 de euro. Va fi a doua sanctiune primita de veteranul campioanei dupa amenda de 4.000 de euro incasata in tur. Atunci, mijlocasul a fost pedepsit pentru eliminarea din minutul 22 al meciului cu Otelul, de la Galati. De cand s-a transferat la CFR, in iunie 2007, Muresan a incasat 10 cartonase rosii, jumatate dintre ele in ultimele doua campionate, si 44 de cartonase galbene, in 175 de meciuri in “visiniu”. Astfel, in ultimii sase ani, Muresan e jucatorul din Romania cu cele mai multe eliminari in cupa si in campionat. Pe locul doi se afla Madalin Ciuca, cu sapte eliminari, iar podiumul e completat de coelgul lui Muresan, Ricardo Cadu, cu sase „rosii”. Jumatate din cele zece „rosii” ale lui Muresan au venit in urma unor eliminari directe. Interesant este faptul ca mijlocasul la inchidiere n-a primit niciun cartonas in cele 10 meciuri jucate in toamna lui 2012 in Liga Campionilor.

Nu au „inchizatori” cu Steaua

Citește și
Ii e dor de CFR, dupa 3 ani de Spania si Franta
Ii e dor de CFR, dupa 3 ani de Spania si Franta
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Supararea oficialilor lui CFR pe gestul lui Muresan este accentuata si de faptul ca mijlocasul va rata, aproape sigur, urmatoarele doua partide de campionat, cel de duminica, de la Bistrita, si cel din 28 aprilie, cu Steaua, de pe teren propriu. Astfel, cu Vass, Sare si Godemeche accidentati, si cu Muresan suspendant, antrenorul Eugen Trica va fi nevoit sa improvizeze in linia mediana. Aproape sigur, postul lui Muresan va fi ocupat de Maftei, care va fi preferat in locul tinerilor Muniru si Obiora.

Nu l-au iertat

Cartonasul rosu primit in meciul cu Astra l-a costat enorm pe Muresan. Mijlocasul central a fost sanctionat drastic de conducerea clubului ardelean si a fost trimis la echipa a doua a clubului, formatie ce activeaza in liga a patra.
"Am luat aceasta decizie tocmai pentru a-l responsabiliza pe Gabi. Nu este normal sa fii eliminat atat de usor. Din pacate, jucatorul nostru nu e la prima abatere. Drept sanctiune, a primit doua zile libere de la antrenorul nostru, dupa care se va pregati cu echipa a doua a clubului", a declarat Iuliu Muresan.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Trica, incantat dupa primul joc pe banca CFR-ului
Trica, incantat dupa primul joc pe banca CFR-ului

CFR Cluj a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, pe teren propriu, in compania celor de la Astra Giurgiu, in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei-Timisoreana.

Ii e dor de CFR, dupa 3 ani de Spania si Franta
Ii e dor de CFR, dupa 3 ani de Spania si Franta

A explodat in Liga, in 2008, si a fost artizanul victoriei de la Olimpico. Vandut pe 1,5 milioane de euro la Lorient, Sebastien Dubarbier se uita cu jind spre Cluj la 3 ani de la transfer.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.