Fostul primar din Cluj Sorin Apostu ramane in arest. Sentinta nu este definitiva

Sorin Apostu

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de coruptie, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures i-a respins, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar.

Curtea de Apel Targu Mures a respins ca neintemeiata cererea de eliberare sub control judiciar formulata de aparatorii fostului primar al municipiului Cluj Napoca Sorin Apostu.

Sentinta este atacabila cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare. Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a spus, miercuri, la Curtea de Apel Targu Mures, care a judecat cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar, ca daca sentinta ii va fi favorabila va respecta toate conditiile impuse.

Atat avocatul Gheorghe Mateut, cat si Sorin Apostu au sustinut ca nu exista niciun pericol pentru ordinea publica daca fostul primar ar fi eliberat sub control judiciar sau ca, odata lasat in libertate, sa savarseasca infractiuni.

Ei au invocat "comportamentul procesual pozitiv" avut si au cerut admiterea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar. Totodata, Gheorghe Mateut a facut referire la mai multe decizii ale CEDO care au apreciat ca prea lungi perioade de detentie de circa patru luni ale unor inculpati, aratand ca Apostu sta deja in inchisoare de aproape sase luni.

Citește și
Politia rutiera
Agentii Serviciului de Politie Rutiera Cluj nu au fost arestati preventiv
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

De cealalta parte, procurorul DNA a solicitat respingerea cererii ca nefondata, sustinand ca punerea in libertate a fostului primar ar afecta increderea in institutiile statului si ar crea un sentiment de insecuritate sociala, intrucat faptele care i se imputa lui Apostu au o "rezonanta sociala negativa”.

Curtea de Apel Targu Mures a respins, in 4 aprilie, ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, si ale omului de afaceri Calin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventiva.

Sentinta a fost atacata cu recurs de avocatii acestora, iar ICCJ a decis, in 13 aprilie, eliberarea lui Stoia sub control judiciar si a respins o cerere similara a lui Apostu. Omul de afaceri Calin Stoia a primit insa interdictie de a parasi tara.
Urmatorul termen de judecata de la Curtea de Apel Targu Mures este in 14 mai, cand va fi reaudiat Calin Mihai Stoia, alaturi de patru martori, printre care si directorul RATC Cluj, Liviu Neag.

Va reaminitim, Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, dar instanta suprema i-a respins solicitarea.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, arestat pentru coruptie, afla miercuri daca va fi eliberat
Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, arestat pentru coruptie, afla miercuri daca va fi eliberat

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, si Calin Stoia, arestati acum cinci luni si acuzati de luare si dare de mita, mai au de asteptat doua zile pana cand vor afla daca magistratii din Mures le vor aproba judecarea in libertate.

Agentii Serviciului de Politie Rutiera Cluj nu au fost arestati preventiv
Agentii Serviciului de Politie Rutiera Cluj nu au fost arestati preventiv

Cei sase politisti de la rutiera, retinuti pentru 24 de ore de ofiterii DGA, au fost eliberati de judecatorii Tribunalului Cluj. Audierile celor sase au durat pana in aceasta dimineata, in jurul orei 3.00.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.