Erori si neconcordante in procesele-verbale intocmite la doua sectii de votare din judetul Sibiu

26-05-2014 09:29


sectie de vot

Birourile electorale a doua sectii de votare au fost nevoite sa se reuneasca, duminica noapte, pentru refacerea proceselor verbale, intarziind procesarea rezultatelor.

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Sibiu au declarat, luni dimineata, corespondentului Mediafax, ca reprezentantii a doua sectii de votare din judet au ajuns la sediul BEJ avand erori si neconcordante in procesele-verbale si nu s-a putut face preluarea datelor.


"Au trebuit facute modificari la procesele-verbale pentru ca existau neconcordante si erori. S-au reunit membrii birourilor electorale ale sectiilor respective pentru refacerea proceselor-verbale, pentru ca toti au trebuit sa semneze noile procese-verbale", au declarat reprezentantii BEJ Sibiu.


Potrivit acestora, unul dintre procesele-verbale cu probleme a fost la o sectie de votare din comuna Brateiu. Membrii sectiei de votare au trecut cele noua voturi ale unui candidat independent la un altul, un rand mai jos, iar procesul-verbal a trebuit refacut.


Al doilea proces-verbal eronat a fost la sectia de votare din localitatea Colun, comuna Porumbacu de Jos. Aici, membrii sectiei de votare au trebuit sa refaca numaratoarea dupa ce BEJ a constatat ca numarul de voturi valabil exprimate si cele contabilizate in dreptul partidelor si candidatilor independenti nu coincid, fiind diferenta de un vot.


Dupa renumararea voturilor, s-a stabilit ca a fost trecut un vot in minus in dreptul Aliantei PSD-UNPR-PC.

Cele doua procese-verbale au fost scanate doar luni dimineata, in jurul orei 6.00, intarziind procesarea rezultatelor finale ale scrutinului pentru judetul Sibiu.

Restul proceselor-verbale de la celelalte 368 de sectii de votare din judet au fost scanate pana in jurul orei 4.00.

La ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Directiei de Statistica Sibiu nu comunicasera rezultatele oficiale ale scrutinului.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO