Clujenii au inventat taxa pe muscatura de capusa

Ultima actualizare: 15-10-2012 08:50

In fata tot mai multor pacienti care ajung la spital muscati de capuse, speriati teribil de boala provocata de aceste insecte, cineva s-a gandit sa profite si a nascocit o taxa: 30 de lei muscatura de capusa.

Se intampla la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj, unde oamenii innebuniti platesc fara sa clipeasca. „Pacientii care se prezinta la camera de garda si solicita consultatii si retete legate de intepaturile de capusa vor achita suma de 30 de lei”. Acest anunt ii intimpina pe bolnavi la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj. De cateva zile, pacientii sunt nevoiti sa plateasca daca vor sa li se scoata capusa.

Directorul spitalului spune insa ca a luat acesta masura respectand toate regulile. Casa Nationala de Asigurari insa considera ca interventia este categoric o urgenta, deci integral acoperita. Legea se pare ca este interpretabila: La Brasov, se plateste daca nu vii in primele zile de la muscatura capusei, in timp ce la Iasi e gratis. Medicii de familie sunt si ei derutati.

Pentru cei cu sange rece, exista o metoda de interventie rapida. Daca ati fost fost muscati de o capusa si nu aveti cum sa ajungeti la medic, nu va panicati. Iata care este primul lucru pe care trebuie sa-l faceti: sa dezinfectati cu putin spirt si mai apoi trebuie sa scoateti cu un cutit capul capusei.

Boala Lyme, sau borelioza, provocata de muscatura de capuse se manifesta in primele zile printr-un eritem sau o roseata, apoi cu dureri de cap si oboseala pronuntata. Fara tratament adecvat, maladia provoaca tulburari de vedere pana la orbire, paralizie si in cele din urma, moartea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO