Carmen Amariei, noul antrenor al echipei feminine Universitatea Cluj

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08
Handbal U18

Fosta campioana internationala Carmen Amariei este noul antrenor al echipei feminine Universitatea Cluj, cu care a semnat, vineri, un contract pe doi ani si jumatate.

"Am semnat un contract valabil pe urmatorii doi ani si jumatate. Ma bucur ca am primit incredere de la Cluj, care este orasul meu natal si sper ca vom reusi sa salvam impreuna echipa, care este pe locul 13 din 14. Obiectivul nostru se schimba in acest caz in salvarea de la retrogradare. Sper ca vom avea sprijinul fanilor", a declarat Amariei.


La randul sau, directorul sportiv al echipei clujene, Cosmin Salajan, a confirmat mutarea de pe banca tehnica si a precizat ca obiectivul echipei devine salvarea de la retrogradare.

"Nu putem face transferuri acum din cauza unor memorii depuse de jucatoare, speram ca din vara viitoare sa putem plati restantele pentru ele si sa facem transferuri pentru a ne intari lotul. Obiectivul va fi evitarea retrogradarii, iar fetele sa joace un handbal de calitate si sa fie sanatoase", a declarat directorul sportiv Cosmin Salajan.

Cu fostul antrenor Ioan Ani Senocico a fost reziliat contractul de comun acord, urmand ca primul antrenament al echipei cu Carmen Amariei ca antrenor sa aiba loc vineri dupa-amiaza.

La cei 36 de ani, Carmen Amariei, care si-a incheiat cariera de jucatoare in 2013, si-a trecut in palmares castigarea Ligii Campionilor de doua ori, cu Slagelse (Danemarca), Cupa Cupelor (ESBF Besancon), dar si mai multe titluri nationale in Romania, Franta si Danemarca. La nivel de echipa nationala, ea a fost golgeter al Campionatului Mondial din 1999, cu 67 de goluri in 19 meciuri.

Dupa retragerea ca jucatoare, in 2013, la SCM Craiova, ea a antrenat aceeasi echipa pana in primavara acestui an. In luna octombrie, ea a nascut la Cluj un baietel, declarand la acea vreme ca doreste sa revina in handbal cat mai repede.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO