Ardealul te cucereste cu bucate alese. Vezi aici ce preparate traditionale prefera turistii

×
Codul embed a fost copiat

Transilvania are cu siguranta gust. Mancarurile noastre cu traditie stau la loc de cinste si nu exista turist care sa nu se fi oprit macar odata sa incerce preparate facute dupa aceleasi retete de sute de ani.

Daca ajungi in orasul de pe Somes si nu ai gustat celebra Varza a la Cluj inseamna ca nu ti-ai atins scopul. Faimoasa reteta reuseste sa-i cucereasca pana si pe straini care se ling pe degete de cate ori au in fata farfuria plina. De 27 de ani, doi asociati au reusit sa mentina afacerea cu varza din bucatarie pe culmile succesului. „Avem traditia consumatorilor nostri, care au pornit din studentie si isi aduc acum copii la randul lor sau bunicii isi aduc nepotii sa vada ei unde au fost studenti cand au fost tineri si ne cauta si acum in continuare”, explica Dorel Filip.

Tocanita din bistrita merge de minune cu mamaliga

Ajungem in Bistrita, unde Monica gateste zi de zi, de mai bine de opt ani, tocanita. Chiar daca fiecare bucatar are secretul lui, Monica ne-a explicat cum se prepara vestita tocana. „Se taie ceapa marunt, se pune la calit, lasam sa se caleasca bine si punem carnea. O lasam sa isi schimbe culoarea, dupa care punem apa si lasam sa fiarba”. Preparatul merge de minune cu un bot de mamaliga. Domnul Valer a ajuns in Bistrita tocmai din Arad, asa ca s-a asezat la masa. „E foarte gustoasa, in zona din care vine eu nu am mai mancat asa ceva. Cand ajung acasa o sa incerc sa fac si eu asa ceva”.

Bobgulas, preparat de secole dupa retata vecinilor

Citește și
Hai la Cluj!
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

In Satu Mare se prepara celebrul bobgulas, care si-a castigat reputatia de mancare traditionala. Totusi, reteta e imprumutata de secole de la vecinii maghiari, iar cei mai priceputi bucatari sunt tot maghiarii. Rozalia Horvath, bucatar, ne explica cum se prepara gulasul, adica o ciorba cu legume, carne de vita, carnat de casa si ciolan afumat. Dupa ce fierbe la foc mic vreo doua ore se poate servi cu smantana si ardei iute.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
VIDEO. Salvati de muraturile din camara
VIDEO. Salvati de muraturile din camara

Mulţi pensionari cu venituri foarte mici, care riscă să moară de foame din cauza facturilor uriaşe, au găsit o soluţie să facă un ban în plus – își vând în pieţe murăturile puse de cu toamnă.

Hai la Cluj!
Hai la Cluj!

Cunoscut mai mult ca destinație de business, Clujul îi surprinde în mod plăcut pe toți cei ce-i trec pragul. Piațetele ce-și păstrează farmecul de odinioară și aleile pline de istorie stârnesc interesul tuturor.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.