Au inceput inscrierile pentru cea de a VIII-a editie a Galei ,,10 pentru Cluj” - Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii

Cel mai bun dintre cei buni: un elev clujean a primit ieri Premiul de excelenta in educatie 2016

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta inceperea inscrieilor pentru Gala de excelenta "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele cetatii”, aflata deja la ce de a VIII-a editie.

Evenimentul organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca si Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca cu sustinerea financiara a mediului de afaceri isi propune premierea a circa 30 de tineri merituosi, talentati si harnici, care prin rezultatele deosebite ale muncii lor din anul scolar 2015-2016 reprezinta un real model pentru generatia lor.

Perioada de inscriere a participantilor este 1 noiembrie – 23 noiembrie 2016.

Inscrierea in program:
Poate sa fie nominalizat orice tanar cu varsta cuprinsa intre 3–18 ani, care a obtinut rezultate meritorii pe parcursul anului scolar 2015–2016.

Dosarele elevilor nominalizati trebuie depuse la Registratura Primariei municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu formularul de inscriere completat, pana la data de 23 noiembrie 2016, insotite de urmatoarele documente:

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

• copie dupa actul de identitate (C.I. sau certificat de nastere),
• C.V. (model european),
• copii ale diplomelor obtinute,
• descrierea competitiei sau proiectului la care a participat,
• recomandari din partea unor profesori/antrenori/experti in domeniu,
• alte dovezi care sa ateste excelenta in domeniul pentru care este nominalizat.

Gala de excelenta "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii" cuprinde patru sectiuni:

Sectiunea A: elevi de liceu;
Sectiunea B: elevi din ciclul gimnazial;
Sectiunea C: elevi din ciclul primar;
Sectiunea D – „Prichindeii cetatii”: copii din ciclul prescolar din cadrul gradinitelor de stat si private.

Categoriile la care pot fi nominalizati elevii pentru sectiunea A si B sunt urmatoarele:

Ambasador pentru Cluj – pentru cei care au facut Clujul cunoscut in lume, prin activitatea desfasurata in anul scolar 2015-2016;

Social – pentru contributia la binele comunitatii;

Arte, ansambluri – pentru rezultatele obtinute in echipa, la balet, muzica, teatru, film, pictura, sculptura, fotografie etc.;

Arte, individual – pentru rezultatele obtinute la balet, muzica, teatru, film, literatura, pictura, sculptura, fotografie etc.;

Sport de echipa – pentru rezultatele obtinute la nivel national si international;

Sport individual – pentru rezultatele individuale obtinute;

IT – pentru rezultatele obtinute in domeniul IT;

Stiinte – pentru rezultatele obtinute la matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, limba si literatura româna, limbi straine etc.;

Mediu – pentru dezvoltarea unor proiecte in domeniul protectiei mediului, ecologiei etc.;

Inovatie – pentru realizari deosebite in domeniul cultural, artistic, tehnic, antreprenorial etc.

Pentru sectiunea C, categoriile la care elevii pot fi nominalizati sunt urmatoarele:

 Ambasador pentru Cluj,
 Social,
 Arte – ansambluri,
 Arte – individual,
 Sport de echipa,
 Sport individual,
 Stiinte.

Pentru Sectiunea D – „Prichindeii cetatii” se pot inscrie in concurs copii prescolari din cadrul gradinitelor de stat si private, care au obtinut rezultate in domeniul artei (desen, muzica, dans, sport etc.) sau in alte domenii de activitate.

Se va continua traditia de acordare a premiului „Profesorul anului”. La concursul pentru acordarea acestui titlu pot participa atât profesorii elevilor inscrisi in concurs, cat si personalul didactic de predare din unitatile de invatamant care indeplinesc anumite criterii, acestea putand fi gasite pe site-ul www.10pentrucluj.ro, la sectiunea Regulament.

De asemenea, se va acorda si premiul „Elevul anului” din cadrul elevilor inscrisi in concurs, in functie de rezultatele scolare obtinute la: concursuri si olimpiade scolare – faza judeteana, nationala si internationala, activitati extracurriculare sau activitati de voluntariat.

Incepand cu editia din 2013, s-a introdus un criteriu nou in ceea ce priveste inscrierea elevilor in concurs. Astfel, nu vor fi acceptate dosarele candidatilor care au obtinut premii doi ani (indiferent de editie) la „Gala 10 pentru Cluj”. Motivul rezida in stimularea inscrierii in concurs a unui numar cat mai mare de elevi, cat si posibilitatea de afirmare a altor elevi care au obtinut rezultate deosebite la invatatura, dar care nu au obtinut premii la nicio editie anterioara.

Nominalizarea elevilor poate fi facuta de catre profesorii, antrenorii sau parintii care cunosc activitatea celor nominalizati.

Dosarele depuse dupa data limita de inscriere nu sunt considerate eligibile. Actele doveditoare depuse la dosar vor fi copii ale documentelor originale. Documentele depuse nu se mai restituie.

Regulamentul concursului si formularele de inscriere (pentru elevi si profesori) pot fi gasite la adresa www.10pentrucluj.ro, sectiunea Regulament, incepand cu data de 1 noiembrie 2016.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.