Astazi incepe TechFest - Cluj Tehnology Festival, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei

Ultimul update: Luni 14 Noiembrie 2016 07:12
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2016 14:50
Categorie: Ardeal
Astazi incepe TechFest - Cluj Tehnology Festival, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei

Coding, internet of things, e-guvernare, orase inteligente, digital banking, tehnologie sunt cateva dintre sutele de cuvinte familiare industriei IT si care se vor auzi din plin in urmatoarele zece zile in Cluj-Napoca.

De azi si pana in 20 noiembrie are loc TechFest - Cluj Tehnology Festival, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei.

Agenda festivalului este deschisa de MegaHack, hackathon care se desfasoara de azi si pana duminica in zona expozitionala de la Iulius Mall. MegaHack inseamna: 50 de ore de codare pentru echipe de pana la 5 membri; provocari din domenii diverse: digital banking, internet of things, e-guvernare, orase inteligente, datathon, frontend, e-commerce, testare, gaming, securitate; premii in valoare totala de peste 10.000 de euro.

Festivalul continua cu Tech Open Days: in perioada 14-15 noiembrie, companiile implicate in program organizeaza evenimente pentru IT-isti si pasionati la sediile lor. Apoi, in 16 noiembrie, la Opera Plaza are loc Conferinta Smart City Forum, unde reprezentanti ai administratiei publice, ai industriei IT si ai mediului de afaceri vor cauta impreuna solutii pentru eficientizarea actului administrativ in folosul comunitatii.

TechTalks aduce in 16-17 noiembrie in zona expozitionala de la Iulius Mall si in 19 noiembrie la Grand Hotel Italia invitati de top: Christoffer Noring, expert in dezvoltare Google; Nicoleta Benga, account manager la LinkedIn; Umar Hansa, programator la Springer Nature, cu o experienta anterioara de cinci ani la Shazam; specialisti de la Microsoft, BRD Groupe Société Générale, IBM, Uber, Scoala Informala de IT, Pony Car Sharing, SprintPoint Techcelerator, VectorWatch si altii.

Festivalul continua in 17 noiembrie cu Tech Industry Awards, gala de premiere dedicata industriei.

Publicul larg este asteptat in perioada 18-20 noiembrie la Iulius Mall, la parter, unde are loc ExpoTech, o expozitie tehnologica cu cele mai noi gadgeturi, de la masini electrice si elemente pentru casa inteligenta la imprimante 3D, jocuri si ateliere de robotica pentru copii. Intre timp, in 19 noiembrie, la Grand Hotel Italia se desfasoara conferinta CodeCamp, dedicata programatorilor. Seara de 19 noiembrie continua cu Party 404, petrecere pentru „geeks”.

Festivalul se incheie in 20 noiembrie cu Transylvania Demo Day, in cadrul careia se va inaugura Tetapolis Science & Technology Park, iar 20 de start-up-uri vor avea sansa sa-si prezinte ideile de afaceri in cadrul unei competitii dotate cu premii importante.
 

Astazi incepe TechFest - Cluj Tehnology Festival, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare