AFLA De ce au decis unii romani sa apeleze la nutritionist

Dată publicare: 04-02-2012 15:07
Dată actualizare: 23-10-2012 12:43


Obezitatea a început să-i sperie pe români, astfel că în ultimul timp se simte doză mai mare de responsabilitate. Tot mai mulți adulți cer ajutor specializat pentru stabilirea unei diete.

Când vine vorba de obezitate, există o oază de luciditate printre români. Deşi ultimul studiu al Ministerului Sănătăţii spunea că 25 la sută dintre noi sunt supraponderali, unii nu se culcă pe o ureche. Medicii nutriţionişti au observat o uşoară creştere în numărul celor care le cer ajutorul pentru stabilirea unei diete echilibrate. Sunt în special oameni de afaceri preocupaţi atât de sănătatea lor, cât și de aspect.

Bogdan Pahontu este doar unul dintre pacienții nutriționiștilor. La cei 35 de ani, Bogdan cântărea 111 kilograme. Obosea după doar câţiva paşi şi începuse să sufere din cauza glumelor celorlalţi așa că a decis să slăbească. „Am slăbit 30 de kilograme”, spune mândru Bogdan. Într-o situație similară s-a aflat și Viorica Dinea, care a reușit să slăbească 20 de kilograme cu ajutorul unei diete supravegheate de un medic şi mult sport.

Află din materialul video ce spun medicii nutriționiști și de ce nu e recomandat să apelezi la metode testate de alții.


VIDEO PROTVPLUS.RO