30 de politisti din Baia Mare, in frunte cu primarul orasului, au facut o vizita intr-un bloc social

Ultima actualizare: 10-11-2012 00:53

Agitatie mare azi nopate intr-un bloc social din Baia Mare. Motivul - 30 de politisti comunitari, in frunte cu primarul, au descins acolo dupa ce locatarii au stabilit un record negativ: 280.000 de lei datorii la chirie si intretinere.

In blocul social locuiesc familii sarace, multe fara venituri, dar cu multi copii. In trei ani, datoriile lor catre municipalitate au ajuns la o suma record, asa ca primarul s-a gandit sa le dea personal o ultima somatie. Desi sunt datori pana peste cap, locatarii s-au aratat indignati de somatia reprezentantilor primariei si spun ca sub nicio forma nu vor pleca din bloc, cu sau fara datorii platite.

Reprezentantii primariei, in frunte cu primarul, sunt hotarati sa-i evacueze pe cei care nu vor plati nimic pentru chirie sau intretinere. Oficial, in blocul respectiv, traiesc 119 familii, insa in realitate sunt de doua sau chiar de trei ori mai multi locatari. Surplusul provine din faptul ca multi oameni fara adapost s-au aciuat aici, fara sa ceara voie cuiva, ori chiriasii primariei si-au adus in garsoniere rude si prieteni. Deja, cateva familii, care nu au incheiate contracte cu primaria, au fost evacuate in aceasta dimineata, urmand ca si rau-platnicii sa aiba aceeasi soarta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO