„O altfel de scoala” cu ANCOM. Elevii unui liceu din judetul Arad au explorat lumea radiocomunicatiilor

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
intalnire elevi, ANCOM

 „O altfel de scoala”, in lumea radiocomunicatiilor. Asta le-au propus reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM - Oficiul Judetean Arad elevilor care invata la un liceu aradean.

 In aceasta saptamana, cu ocazia programului „Scoala Altfel”, derulat in institutiile de invatamant din toata tara, elevii liceului „Ioan Buteanu” din Gurahont, judetul Arad au avut posibilitatea sa exploreze lumea fascinanta a radiocomunicatiilor.

Astfel, reprezentanti ai Oficiului Judetean Arad ANCOM le-au povestit elevilor despre momentele istorice importante si personalitatile din domeniul radiocomunicatiilor. Elevii au putut sa vada experimente de electromagnetism facute de inginerii ANCOM, care de asemenea au realizat si masuratori cu aparatura moderna din dotarea autoritatii. In cadrul acestei intalniri au fost distribuite si pliante cu prezentarea ANCOM si sinteze ale subiectelor discutate.

Ceea ce i-a atras cel mai mult pe elevi au fost procedeele de radiodetectie si semnalizare in situatii de urgenta. Coordonati de profesori, elevii si-au propus sa viziteze un releu de radioTV si sa continue explorarea acestui ocean invizibil, care, in viitor, s-au putea transforma intr-o cariera pentru tinerii invatacei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO