Autoritatile silvice suspecteaza afaceri ilegale cu lemn din padurea Nadas. Ce au descoperit

Ultima actualizare: 11-04-2014 07:02
padure defrisata

Cercetarile DNA privind modul in care familia Colteu a intrat in posesia terenurilor satului Nadas au condus la suspendarea activitatii Ocolului Silvic Privat infiintat dupa dobandirea padurii.

 

Astfel, Directia Silvica Arad este cea care preia in gestiune fondul forestier pana la finalizarea anchetei.

Pentru a putea incheia acest proces, inspectorii silvici au descins la Nadas, verificand toata padurea si gestiunea de pana acum.

Surse din cadrul institutiei au declarat ca inca din primele zile de verificari au fost descoperite nereguli. Numerosi copaci ar fi fost taiati ilegal, cioturile acestora neavand marca silvica obligatorie.

Inspectorii suspecteaza ca “mari cantitati de lemn au fost valorificate ilegal la Nadas”, afirmand ca la finalul inspectiilor pe teren vor fi sesizate organele de cercetare penala.

Purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Arad, Gelu Zdrenghea, a confirmat ca au fost constatate taieri ilegale din padurea Nadas. Acesta a precizat ca verificarile au loc inaintea preluarii gestitunii pentru ca eventualele nereguli sa nu le fie imputate angajatilor institutiei, care vor asigura de acum inainte paza padurii.

La finalul inspectiei, autoritatile silvice vor da publicitatii informatii cu privire la volumul de lemn valorificat fara documente, iar gestionarii Ocolului Silvic Privat risca sa fie cercetati pentru taiere ilegala de arbori, infractiune de care ar putea fi acuzati si padurarii angajati de familia Colteu sa pazeasca padurea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO