Pomi fructiferi in loc de plante ornamentale, in parcurile scolilor din Arad. Peste 800 de meri vor fi plantati

Ultima actualizare: 10-04-2014 00:30
elevii planteaza pomi

 Autoritatile au decis, elevii executa, incepand de astazi, in saptamana “Scoala altfel”. In parcurile scolilor din Arad, in premiera, se planteaza pomi fructiferi in locul obisnuitelor plante ornamentale.

 Campania a fost gandita de catre reprezentanti ai Consiliului Judetean si ai Inspectoratului Scolar, dupa ce s-a constatat ca la nivel local au ramas fonduri necheltuite din sumele alocate programului prin care se distribuie mere gratuite in scoli.

Astfel, a fost lansat un concurs cu premii, avand ca tema realizarea unor mici livezi pe spatiile verzi ale scolilor. Elevii din 20 de unitati scolare inscrise in concurs vor planta, in aceasta saptamana, peste 800 de meri.

Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean: “E o campanie de constientizare a importantei consumului de fructe, pentru ca elevii isi formeaza, in aceasta perioada a vietii, obiceiurile alimentare”.

Mariana Tocaciu, inspector scolar: “Este pentru prima oara cand plantam pomi fructiferi pe spatiile verzi ale scolilor. Vrem sa permanentizam acest proiect si sa cuprindem cat mai multe unitati in urmatorii ani”.

La finalul campaniei actuale, cele mai frumoase livezi scolare vor fi premiate: noua computere pentru premiul I, sapte computere pentru premiul II si cinci computere pentru premiul III.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO