Un cos de fum neizolat a provocat incendiul din Arad. Cum arata acum cladirea seculara

17-12-2013 14:22


cladire dupa incendiu, Arad

 Cladirea din centrul Aradului care a fost cuprinsa, in aceasta dimineata, de un puternic incendiu arata acum ca dupa un bombardament, acoperisul fiind distrus in totalitate.

 Imobilul este in proprietatea unui barbat, care l-a castigat in urma unui proces de retrocedare in anul 2000, pana atunci fiind in proprietatea Primariei.

Barbatul se afla la Viena si, contactat de stirileprotv.ro/vest, a spus ca nu a evaluat inca pagubele, dar ca avocatii sai se ocupa de acest aspect.

Totusi, pompierii spun ca pagubele sunt foarte mari, pentru ca intreg acoperisul a fost distrus de flacari. De asemenea, interioarele de la etaj, holurile si casa scarii au fost afectate atat de incendiu, cat si de interventia pompierilor.

Referitor la cauzele care au condus la izbucnirea flacarilor, pompierii spun ca a fost vorba de un cos de fum neizolat.

George Plesca, purtator de cuvant ISU Arad: “Din primele cercetari reiese ca focul a izbucnit din cauza unui cos de fum neizolat. Desi imobilul nu e locuit, exista birouri la parter, unde a fost folosita o soba”.

Cladirea, care are noua apartamente si trei spatii comerciale, este veche de peste un secol si face parte din patrimoniul arhitectural al orasului.

Pentru ca exista riscul ca elemente din acoperis sa se prabuseasca, Politia Locala a luat masura imprejmuirii cu garduri a trotuarului din fata cladirii.

2 pompieri raniti, in timp ce incercau sa stinga un incendiu puternic in centrul Aradului
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO