Studenta din Nigeria ranita in explozia de la Arad a decedat

17-12-2013 12:59


studenta ranita

 Vesti cumplite pentru familia si apropiatii studentei de 19 ani din Nigeria, care a fost ranita in explozia unei butelii de aragaz.

UPDATE ora 16:30 Temerile medicilor bucuresteni s-au adeverit, iar cu putin timp in urma, in jurul orei 16:00, acestia au confirmat decesul studentei.

Ambasada Nigeriei in Romania a fost deja informata, vestea trista fiind transmisa mai departe familiei, care va veni in tara pentru procedurile de ridicare si repatriere a cadavrului.
__________________________________

Medicii Spitalului de Arsi din Bucuresti au transmis astazi ca starea tinerei era critica, iar sperantele de supravietuire au fost foarte mici. Asta pentru ca victima a suferit arsuri pe 85 la suta din suprafata corpului, fata de 40 la suta cat estimau medicii SMURD cand au preluat-o.

Avand in vedere culoarea inchisa a pielii, initial nu s-a putut stabili cat de grava este situatia. In Capitala, medicii au decis sa induca o stare de coma, pentru a mentine pacienta in viata cat mai mult posibil.

Colegii studentei si profesorii au vrut sa demareze o campanie umanitara si astfel sa stranga suficienti bani pentru ca tanara sa beneficieze de tratamente mai complexe la o clinica din strainatate si astfel ar fi salvata.

Contactata in Nigeria, familia tinerei si-a dat acordul pentru o astfel de campanie si face eforturi sa ajunga in tara pentru a-si vedea fata. Deocamdata asteapta de la Ambasada Romaniei in Nigeria un raspuns favorabil la solicitarea pentru vize.

Familia tine legatura cu apropiatii din Arad ai fetei, intre care colegi de facultate, dar si cu medicul Henry Osakwe, de la Spitalul Judetean, care este de origine nigeriana.

“Suntem ingrijorati de starea in care se afla. Este o studenta foarte apreciata, invata bine, e constiincioasa. Profesorii, colegii, cu totii suntem alaturi de ea si de familie, incercam sa ajutam cu ce putem”, a declarat astazi la pranz, Henry Osakwe, medic Spitalul Judetean Arad.

Astazi, la spitalul din Capitala a ajuns si o delegatie a Ambasadei Nigeriei la Bucuresti, care s-a interesat despre starea tinerei.

Explozie devastatoare in Arad. A incercat sa aprinda o bricheta, apoi au urmat clipe de cosmar

Studenta ranita in explozia de la Arad a fost transferata la Spitalul de Arsi din capitala

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO