Terasele din Arad au inghitit si copacii, nu doar trotuarele. Ce spun specialistii fitosanitari

26-02-2014 13:13


pomi in terasa

 Cateva terase amenajate in ultimul an in centrul Aradului au inghitit complet copacii ornamentali plantati de municipalitate pe trotuare, care nu mai beneficiaza de lumina directa.

 Prelatele teraselor acopera inclusiv coroanele copacilor, astfel ca specialistii fitosanitari ai Directiei Agricole afirma ca dezvoltarea acestor pomi este grav afectata si critica acest tip de amenajare.

Contactati de stirileprotv.ro/vest, reprezentantii Primariei Arad si ai Politiei Locale spun ca proprietarii localurilor nu au respectat conditiile de autorizare a teraselor. Totusi, nu au fost aplicate amenzi.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: “Fiind vorba de o zona protejata din punct de vedere arhitectural, in acest caz nu este vorba de contraventie, ci de infractiune, motiv pentru care s-a depus deja o sesizare penala la Parchet”.

Potrivit responsabililor municipali, proprietarii teraselor aveau obligatia de a decupa prelata, astfel incat pomii sa aiba lumina naturala, iar cresterea acestora sa nu fie afectata.

Reprezentantii Primariei mai spun ca, desi aceste constructii nu sunt cu caracter permanent, procedurile de retragere a autorizatiilor sunt complicate, astfel ca se spera ca proprietarii vor intra in legalitate dupa ce ii vor cauta procurorii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO