Tensiunile continua la Nadas. Procesul de revizuire a sentintei de retrocedare a terenurilor, amanat

26-02-2014 12:13


dosar

Locuitorii din Nadas aveau sperante ca vor primi vesti bune azi de la magistratii Judecatoriei Fagaras, care trebuie sa se pronunte asupra cererii de revizuire a sentintei din 2006 prin care familia Colteu a devenit proprietara terenurilor din localitate.

 La infatisarea de astazi, magistratii au decis, insa, sa amane cauza pentru data de 26 martie, pentru ca mai astepta un dosar de la Arad.

Lucian Cozma, purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad: “Judecatorul a motivat amanarea prin faptul ca nu a ajuns de la Tribunalul Arad dosarul cu recursul in cazul primei cereri de revizuire, care a fost respinsa anul trecut de instanta din Arad”.

Aceasta este a doua cerere de revizuire a sentintei si a fost formulata la sfarsitul anului trecut de Prefectura Arad, ai carei juristi afirma ca in caz au aparut documente noi din arhive care ar putea demola deciziile anterioare ale instantelor de judecata, prin care satul Nadas a fost castigat de familia Colteu.

Procesul are loc la Fagaras, in urma unei cereri formulate de Prefectura Arad, care a dorit sa se asigure ca asupra magistratilor nu exista niciun fel de influenta, mai ales dupa ce doi judecatori din Ineu sunt acuzati de coruptie, dintre care unul a fost implicat si in dosarul retrocedarilor.

Un sat intreg e sub sechestru in Arad. Schema prin care o singura familie a pus mana pe 8.000 de hectare, cu tot cu case
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO