Solistul trupei Cargo, Adrian Igrisan: "Bicicleta m-a salvat!"

Ultima actualizare: 08-04-2013 13:35
Adrian Igrisan, bicicleta

 Aradeanul Adrian Igrisan, solistul formatiei rock Cargo, si-a schimbat radical stilul de viata si spune ca se simte salvat atat spiritual cat si din punct de vedere medical.

 Cunoscut nu doar pentru muzica, ci si ca pasionat de motoare, Adrian Igrisan a inlocuit caii putere cu pedalatul, mersul pe bicicleta fiind noua sa pasiune, in care investeste tot mai mult timp si bani.

Recent, Adrian Igrisan si-a cumparat o bicicleta de 6.000 de euro, care il va ajuta sa-si puna in practica “al doilea mare proiect al vietii dupa muzica”. “O parte din costul acestei biciclete este sponsorizare. Este cel mai scump mijloc de locomotie pe care-l detin acum, mai scump decat masina mea”, a declarat solistul pentru stirileprotv.ro/vest.

Practicand de ceva vreme mountain biking, Igrisan a participat deja la maratoane si concursuri, ca membru al echipei aradene Racing Bike Pro. Noul sau proiect se refera tocmai la parcurgerea unor trasee pe care vrea sa le filmeze, cele mai bune imagini urmand sa fie promovate pe internet.

“Aud mereu doar pareri negative despre Romania. Vreau sa arat partea frumoasa a tarii, peisajele suprinzatoare. Exista alternativa la viata monotona, iar bicicleta te poate ajuta sa descoperi natura in esenta ei. Nu ajunge sa le povestesc prietenilor ce minunatii am descoperit, acum vreau sa arat tuturor asta. E felul meu de a da inapoi ce am primit de la viata dupa anii de chinuri prin care am trecut”
, spune solistul.

Chinurile despre care vorbeste Adrian Igrisan au venit dupa un accident de motocicleta suferit in urma cu 11 ani. Un picior i-a fost zdrobit in 11 locuri, iar dupa operatii a ramas strambat deasupra gleznei. Au urmau numeroase complicatii, intre care o rana deschisa care s-a vindecat doar dupa cinci luni de tratamente. Abia in urma cu trei ani, piciorul a fost indreptat dupa alte operatii, facute la Budapesta. Recuperarea se putea face doar fara efort fizic mare, asa incat Igrisan s-a apucat de inot si bicicleta.

“Daca nu era acel accident, nu era nici pasiunea asta imensa pentru pedalat. Bicicleta mi-a schimbat stilul de viata. Sunt plin de energie chiar si pe scena, asa cum nu eram inainte. Din punct de vedere medical, pedalatul m-a transformat radical, am ajuns la o greutate normala, de la cele 140 de kilograme la care ajunsesem dupa accident, cand niciun efort fizic nu era posibil. Au disparut si alte probleme”, povesteste solistul trupei Cargo.

Muzica e stilul sau de viata, dar pasiunea e pedalatul, alaturi de motociclete, pe care insa nu mai urca decat foarte rar: “Dupa accident, imi e greu sa urc pe motor pentru ca exista acel stres dat de trafic. Bicicleta imi aduce mai multe satisfactii. Pe motor ai senzatia de libertate si adrenalina, dar pedalatul iti ofera in plus o stare psihica excelenta si sanatate. Te scapa de asfalt si betoane si iti aduce natura mai aproape”.

De cand si-a descoperit pasiunea, Adrian Igrisan nu mai merge la niciun concert fara bicicleta: “Am una pliabila, pe care o pun in microbuz de fiecare daca cand mergem la concerte. Asa am ocazia sa vizitez toate orasele in care mergem. Inainte sau dupa concerte, imi rezerv o ora sau doua pentru a ma plimba si a descoperi fiecare loc in care ajung”.

Cu piciorul recuperat complet si cu o energie pe care nu a simtit-o inainte, Adrian Igrisan spune ca nu a fost niciodata mai fericit, iar familia, colegii de trupa si prietenii au remarcat acest lucru. “Oamenii care fac sport sunt mult mai fericiti, fapt dovedit stiintific. Ciclismul e un sport care poate fi facut la orice nivel, nu conteaza varsta si nici banii, doar vointa”, le spune Igrisan tuturor cunoscutilor.

Sursa foto: Alin Neamtu

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO