Protest pe santierul autostrazii Nadlac-Arad. Muncitorii sunt revoltati ca nu si-au primit salariile

16-11-2012 11:26


protest

Aproape 100 de muncitori ai unei firme care a inchiriat oameni si utilaje pentru constructorul lotului 1 al autostrazii Nadlac-Arad au protestat timp de o ora, chiar pe santier, nemultumiti ca nu si-au primit salariile.

 

Reprezentantii firmei respective spun ca, la randul lor, nu au mai primit bani din luna iulie pentru lucrarile executate de la compania Romstrade, care a castigat licitatia. Aseara, zecile de oameni nemultumiti s-au urcat in utilajele folosite la construirea autostrazii si au claxonat continuu, strigand impotriva celor care nu-si respecta angajamentele. Autostrada Nadlac- Arad a fost impratita in doua tronsoane, si firma Romstrade se ocupa de tronsonului 1 al soselei de mare viteza, respectiv intre Nadlac si Pecica. Autostrada respectiva ar trebui sa fie toata gata in aprilie anul viitor, dar lucrarile sunt in intarziere cu cel putin o luna si jumatate.

Firma la care lucreaza oamenii este din Oradea si a inchiriat 53 de utilaje companiei Romstrade. Din iulie insa, nu a primit nici un ban pentru lucrarile prestate. Asa ca angajatii nu si-au mai luat salariile de 4 luni. Oamenii il acuza de neseriozitate pe seful firmei, Nelu Iordache. 

Reprezentantii firmei din Oradea sustin ca Romstrade ar avea datorii catre ei de 2,6 milioane de lei. Reprezentantii Romstrade sustin, la randul lor, ca si compania lor mai are de incasat bani de la beneficiar, Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi. Practic, de la stat.

Protestatarii sint hotariti sa nu cedeze pina nu isi primesc toti banii.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO