Primaria Arad vrea sa rada gheretele de la Spitalul judetean. Replica: Ne legam cu lanturi

14-02-2013 12:06


gherete spital,arad

 Dupa doua decenii, se prefigureaza un scandal amplu intre proprietarii celor peste 15 gherete aflate in fata Spitalului Judetean Arad, pe Calea Victoriei, pentru ca municipalitatea vrea sa le demoleze.

 Primaria isi motiveaza intentia spunand ca a primit o solicitare de la SMURD pentru a asigura un spatiu mai deschis necesar aterizarii elicopterului in curtea unitatii medicale, in spatele gheretelor fiind punctul provizoriu de aterizare si un heliport in curs de amenajare.

Este necesara o reamenajare a zonei pentru accesul elicopterului SMURD. Patronii din zona vor fi invitati la discutii pentru a gasi alte variante de locatii pentru acele gherete”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Corina Draghici.

Cu toate acestea, sefa SMURD Arad, dr. Monica Puticiu, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, ca nu a formulat nicio cerere catre Primarie. “Nu stim despre intentia de demolare a gheretelor, noi nu am cerut acest lucru. La inceputul operarii elicopterului medical, cerusem taierea unor copaci din curtea spitalului, situatie care s-a rezolvat de multa vreme”, a declarat Puticiu.

Patronii gheretelor si angajatii au auzit de intentia municipalitatii, insa nu au fost informati in scris ca trebuie sa paraseasca zona. Vestea a creat panica, totusi, unii avand afacerile respective de 20 de ani.

Nu o sa cedam usor! Nu incurcam cu nimic elicopterul, acestea sunt doar motive sa ne demoleze, cum au facut cu gheretele de la Spitalul municipal, de la Gara, de la Fortuna si din alte parti. Ne legam in lanturi daca e cazul, o sa iasa mare scandal”, a spus proprietara unei gherete.

Si angajatii sunt speriati ca vor ramane fara locuri de munca, fiind vorba de zeci de persoane.

Locuitorii din zona, spun insa ca nu ar duce lipsa gheretelor. “Patronii speculeaza vadul comercial pentru ca vin vizitatori la spital si, neavand de unde cumpara, platesc aici pe fructe si de trei ori mai mult decat la piata. E un deranj permanent cu gheretele astea si nu au nici aspect. Vara, stau aici tineri la bere, facand galagie si mizerie”, a spus o locatara de la blocul de peste drum.

Potrivit contractelor incheiate cu municipalitatea, patronii au autorizatii provizorii pentru gherete si trebuie sa le demoleze in cel mult 30 de zile de la notificare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO