Bani europeni cheltuiti fara logica. Pe ce da Primaria Silindia 85.000 de euro

13-02-2013 11:59


silindia,arad

 Comuna aradeana Silindia, cu doar 800 de locuitori in cele cinci sate apartinatoare, va avea un centru de informare turistica construit cu bani europeni, chiar daca in zona nu exista obiective de vizitat sau locuri de cazare.

 Primaria Silindia a obtinut 85.000 de euro de la Uniunea Europeana pentru “dezvoltare turistica” si incepe construirea unui centru in care ar trebui sa fie intampinati cei care ar alege sa faca o oprire aici in timpul vacantelor sau calatoriilor.

In realitate, in zona nu exista niciun obiectiv turistic, fapt recunoscut atat de primarul Rovin Maris, initiatorul proiectului, cat si de localnici. Eventual, turistii s-ar putea bucura de o iesire in natura. “Avem aici paduri, zone viticole, pomicole, peisajele sunt frumoase”, da asigurari primarul.

Daca sunt intrebati ce le recomanda turistilor, localnicilor le vine in minte doar stejarul aflat in fata Primariei, care are aproximativ o suta de ani. “Se zice ca e din 1918, de cand a fost Unirea, pe acela l-as recomanda. In rest, nu este nimic de vizitat, e saracie”, spune un localnic.

Intrebat de ce a accesat fonduri pentru turism, in timp ce Silindia are asfalt doar pe drumul principal, iar apa curenta si canalizarea lipsesc, edilul a raspuns: “Eu cand am venit primar, nu prea erau proiecte facute si atunci se dadeau bani pe Masura 313, cu promovarea turistica. Am zis sa facem si noi si am castigat. Zona asta e saraca si am zis sa o dezvoltam cumva ca nu prea are potential”.

Totusi, edilul-sef nu stie sa spuna cu precizie ce activitati se vor desfasura in centrul de informare turistica, care va fi gata in toamna, dupa ce licitatia a fost deja castigata de o firma care va ridica imobilul.

Acolo putem angaja doi oameni care o sa deserveasca si pentru populatie, am zis, daca tot ii angajam. Mai ales la informare pentru proiecte, sa-i ajute pe tineri sa atraga fonduri europene, ca oricum nu o sa avem multi turisti la inceput”, spune Rovin Maris.

Daca ar fi sa dea navala la Silindia (aflata la 55 de kilometri de Arad, la poalele unui deal), turistii nu ar avea la dispozitie locuri de cazare. O singura pensiune era functionala intr-un sat invecinat, dar a fost inchisa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO