Peste 1.000 de oameni au protestat la Arad. Manifestantii i-au aratat Guvernului ciolanul

18-01-2012 18:44


ciolan arad

Manifestanţii s-au adunat în faţa Primăriei din Arad, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu şi numirea unui guvern de tehnocraţi care să organizeze alegeri anticipate.

Un revoluţionar cunoscut din Arad a urcat pe o scenă improvizată din Piaţa Revoluţiei, de unde a agitat un os mare de animal, strigând la microfon că acela este ciolanul pe care îl merită guvernanţii.

Acţiunea din această seară este primul protest organizat în Arad, de duminică şi până astăzi, care are autorizaţie. Sindicatele şi partidele din opoziţie şi-au mobilizat oamenii la invitaţia unei asociaţii civice din oraş condusă de un consilier local ales de pe listele PNŢCD.

Manifestanţii au scandat împotriva Guvernului şi a preşedintelui, unul dintre mesaje fiind “Să te duci, Băsescu, ca şi Ceauşescu!”. Manifestanţii au purtat steaguri şi pancarte, precum şi ecusoane pe care scria „participant ciumpalac”.

Participanţii la protest au fost supravegheaţi de zeci de jandarmi şi poliţişti. Pe toate străzile care conduc spre Piaţa Revoluţiei s-au format filtre ale jandarmilor, unii trecători fiind percheziţionaţi.

Emilia Fînaţă, purtător de cuvând al Jandarmeriei Arad, a declarat că sunt verificaţi corporal doar cei care au bagaje voluminoase, în care ar putea ascunde arme albe sau obiecte periculoase.

Acesta este al patrulea protest care a avut loc în Piaţa Revoluţiei, cele precedente nefiind asumate de nimeni, paricipanţii afirmând până acum că s-au adunat spontan la manifestaţii.

Asupra unui tânăr care se îndrepta spre locul protestului au fost găsite două cuţite şi două sticle cu alcool. El a explicat că e comerciant de legume în piaţă şi pleca acasă de la serviciu, având cuţitele asupra sa. Pentru că era vorba de cuţite de bucătarie fără vârf ascuţit, nu a fost amendat decât pentru consum de alcool în spaţiul public, cu suma de 100 de lei.

Protestatarii au depăşit cele două ore pentru care aveau autorizaţie, deşi organizatorii s-au retras la ora 19.00 şi le-au transmis celor din mulţime să facă mai departe ce le dictează conştiinţa.

Majoritatea manifestanţilor au mai scandat jumătate de oră “Noi de-aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne câştigăm libertatea noastră!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO