Trafic de cosmar la Nadlac.Ungurii continua sa caute migranti in camioanele care vin din Romania.

18-01-2012 13:07


TIR in vama

Soferii care merg in Ungaria sunt sfatuiti sa evite vama Nadlac in aceste zile. Autoritatile statului vecin continua sa caute migranti in camioane, iar asta ii tine pe soferi cu orele in coloana.

Masinile mici nu sunt in vizorul ungurilor, ci doar vehiculele de mare tonaj, in care se pot ascunde usor migranti. Controlul fiind foarte amanuntit asupra camioanelor, trecerea granitei dureaza mult mai mult, iar din aceasta cauza s-a format o coloana de automarfare care blocheaza tot sensul de mers spre frontiera al DN 7, pe o distanta de doi kilometri. Sunt si momente cand coloana de camioane este mai mare, in functie de trafic.

Timpul de asteptare pentru control este de aproximativ 90 de minute”, afirma comisarul Daniel Iancu, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, in timp ce soferii de TIR sustin ca asteapta si trei sau patru ore.

Politistii rutieri redirectioneaza cat pot traficul usor, insa nu ii pot obliga pe soferi sa evite vama Nadlac. Ei sunt sfatuiti sa mearga in Ungaria prin vamile Turnu si Varsand, unde drumul este liber.

Referitor la situatia de la Nadlac, autoritatile de frontiera romane nu stiu cat va mai dura, pentru ca actiunea este a politistilor de frontiera din Ungaria, care sustin ca in ultima vreme a crescut migratia ilegala si au fost descoperiti tot mai multi asiatici si africani ascunsi in remorcile cu marfuri.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO