Moartea caprioarelor, un caz fara raspunsuri dupa noua luni de cercetari. S-a cerut o noua expertiza
Ancheta in cazul celor peste 230 de caprioare gasite moarte pe terenuri agricole din judetul Arad pare sa bata pasul pe loc, la noua luni de la aparitia primelor cadavre.
Intre timp, anchetatorii au primit de la ANSVSA interpretarea buletinelor de analize privind otravurile ingerate de caprioare, dar s-au declarat nemultumiti.
„Raportul nu a fost convingator si s-a dispus efectuarea unei expertize independente privind cauzele acestor decese. Expertii unui institut din Cluj lucreaza in acest moment la caz”, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, procurorul Flavius Chis.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Acesta nu a oferit si alte informatii despre stadiul cercetarilor si nici nu a dezvaluit numele celor audiati pana acum. Totusi, se stie ca una dintre persoanele care a trebuit sa raspunda intrebarilor anchetatorilor este omul de afaceri Dimitrie Musca, cel care exploteaza majoritatea terenurilor pe care au murit caprioarele.
„Eu am fost chemat in calitate de martor, nu am legatura cu decesele”, declara Musca, care spune ca din punctul sau de vedere caprioarele nu au murit din cauza otravurilor folosite in combaterea rozatoarelor, ci „probabil de o molima”.
Presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Arad, Nicu Deme, spune ca se teme ca acest caz va ramane fara raspunsuri. „Din pacate, mi se pare ca asa va muri cazul. S-a intamplat si in Timis, acum cativa ani, cand au fost gasite cadavre de caprioare”, declara Deme.
Vanatorii aradeni spun ca au ramas cu paguba de peste 300.000 de euro, rezultata din reducerea populatiei de caprioare. „Suntem in plin sezon de vanatoare, dar pe fondurile afectate nu putem merge pentru ca s-a redus cota de recolta de la 50 sau 60 de capete in alti ani, la trei sau patru capete, asta desi noi platim arenda la aceeasi valoare”, a mai spus Nicu Deme.
Specialistii afirma ca refacerea populatiei de caprioare va mai dura trei sau patru ani, dar numai daca animalele vor veni pe fondurile afectate prin migratie.