Cosmarul nu se mai termina! Caprioare gasite moarte pe terenurile altor localitati

25-01-2012 10:50


Otrava

Otravirea in masa a caprioarelor continua in Arad. Campurile pline de seminte mortale aruncate pentru soareci au facut alte victime colaterale.
 

Zece caprioare au mai fost gasite de autoritatile aradene in ultimele ore, de aceasta data pe campurile paralele cu DN 79, intre localitatile Andrei Saguna si Simand.

Cadavrele au fost ridicate de inspectorii sanitar-veterinari care se confrunta deja cu o problema serioasa: camera frigorifica pentru conservarea lor pana la efectuarea analizelor a devenit neincapatoare, astfel ca multe cadavre au fost trimise si la laboratoare din Timisoara.

Politistii au deschis al treilea dosar de cercetare penala in acest caz, insa deocamdata nu s-a stabilit vinovatia cuiva anume.

Surse juridice afirma insa ca toate terenurile pe care au fost gasite pana acum cadavre sunt gestionate de un singur agent economic din judet. Terenurile au fost arendate de localnici, iar firma care le exploateaza agricol ar fi imprastiat in exces otravauri impotriva soarecilor de camp.

Institutia care ar trebuie sa se alarmeze cel mai mult dupa acest dezastru tace. Sefa Garzii de Mediu, Monica Jitaru, nu a fost de gasit iar secretara nici nu poate sa spuna cand va fi disponibila sa discute cu presa. Subordonatii lui Jitaru sunt si ei secretosi si nu vor sa scoata o vorba despre cercetarile derulate in acest caz.

In judet au fost gasite pana acum 139 de caprioare moarte, dar si animale din alte specii, precum iepuri, cotofene, fazani sau ulii.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO