Investitie de un milion de euro in noua sectie de cardiologie de la Spitalul Judetean din Arad
Operatiile pe cord se pot face, incepand de astazi, si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, unde a fost inaugurata o sectie de cardiologie interventionala, in care s-a investit suma de un milion de euro.
Investitia este una privata, pentru ca autoritatile judetene si spitalul nu au avut fonduri necesare modernizarii si extinderii ofertei de servicii medicale. De aceea a fost semnat, inca de anul trecut, un parteneriat de tip public-privat, al doilea de acest fel din tara.
Compania medicala care a castigat licitatia pentru infiintarea sectiei de cardiologie interventionala a adus cea mai noua tehnologie necesara efectuarii operatiilor pe cord.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cristian Dina, medic primar cardiolog: „Am avut ocazia ca la Arad sa instalam ultima generatie de angiograf, primul de acest fel instalat in Romania si, dupa stiinta mea, nu sunt prea multe nici in Europa. Aparatul ne permite sa realizam interventiile cardiace si periferice prin vizualizarea teritoriului pe care operam cu o imagine extrem de buna si o marja de siguranta foarte mare, cu doza minima de radiatie”.
Autoritatile au decis sa apeleze la investitori pentru ca nu au obtinut de la Guvern finantare pentru dotarile necesare interventiilor pe cord. Pana acum, spitalul putea oferi doar servicii de diagnosticare si tratament, fara a se efectua operatii.
Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean: „Din acest moment, Aradul intra pe harta judetelor care ofera aceste servicii de calitate si necesare. Pacientii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze in alte centre medicale specializate sau in Ungaria, la Szeged si Debrecen, avand la dispozitie o sectie de cardiologie dotata la cele mai inalte standarde”.
In noua sectie, situata la parterul spitalului, vor lucra trei medici cardiologi interventionisti, trei asistente, o infirmiera si o secretara. Tratarea pacientilor cu urgente caridio-vasculare va fi gratuita, fiind in lucru un protocol ce va fi semnat de catre reprezentantii companiei cu cei ai spitalului si ai Consiliului Judetean.