In plina iarna, patinoarul aradean este numai bun pentru fotbal. In loc de gheata, are gazon

Ultima actualizare: 12-12-2013 06:43
patinoar arad, gazon

Aradenii care cu ani in urma s-au bucurat la auzul vestii ca a fost inaugurat un patinoar, nu pot decat sa fie dezamagiti. Deschiderea acestui spatiu de agrement intarzie, ca de fiecare data.

Portile patinoarului municipal sunt ferecate cu lacat, desi sezonul incepe la 15 noiembrie, daca e sa ne luam dupa programul aprobat de Primaria Arad la momentul inaugurarii, in 2006.

In realitate, patinoarul a fost deschis, in ultimii ani, in preajma sarbatorilor de iarna, din cauza costurilor foarte mari cu mentinerea stratului de gheata. Pentru a consuma cat mai putina energie, Primaria asteapta ajutor de la natura si deschide baza de agrement doar cand e suficient de frig.

In acest moment, patinoarul este pregatit pentru fotbal, pentru ca este acoperit cu gazon artificial, si nicidecum cu gheata. Nici reprezentantii Primariei nu pot spune cand vor putea aradenii sa patineze.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: „Instalatiile au fost revizuite si sunt pregatite. In functie de temperaturile exterioare, se va decide momentul in care patinoarul va fi deschis”.

Cand a inaugurat patinoarul, primarul Gheorghe Falca spunea ca acesta va putea functiona pana la temperaturi de 15 grade, estimandu-se ca sezonul va fi cuprins intre 15 noiembrie si 15 martie. Totusi, baza functioneaza cel mult doua luni pe an, iar in sezonul 2009/2010 a fost deschisa mai putin de o luna.

In Arad, in ultimile doua saptamani temperaturile au fost negative noaptea si usor peste 0 grade pe timpul zilei, cu alte cuvinte numai bune pentru deschiderea sezonului la patinaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO