Sute de camioane au dat peste cap traficul pe drumurile nationale din Vestul tarii


Ultimul update: Joi 12 Decembrie 2013 06:43
Data publicarii: Luni 09 Decembrie 2013 11:16
Categorie: Arad
protest, tir, camioane

Cresterea accizei la carburanti i-a scos in strada pe transportatori, care spun ca primesc o lovitura grea de la Guvern.

In Arad, la prima ora a diminetii, aproape 200 de tiruri au "incurcat" circulatia la iesirea din oras, pe drumul care duce spre vama Nadlac. Soferii au aliniat camioanele si au pornit cu viteza melcului pe DN 7. Totul , in semn de protest fata de cresterea pretului carburantilor o dată prin cresterea accizei, dar si prin noua taxa de 7 eurocenti + TVA, introdusa in pretul carburantilor.

Camioanele au inceput sa se adune la iesirea din oras in jurul orei 6. Este vorba despre portiunea de la iesirea spre vama Nadlac, pe o distanta de aproape 2 km.

Soferii merg cu cel mult zece kilometri la ora, iar din cauza coloanei de automarfare, ceilalti soferi aflati in trafic sunt practic blocati, pentru ca le este aproape imposibil sa execute manevre de depasire.

Secretarul general al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), Mayer Siegfried, care participa la actiunea din Arad, a declarat pentru StirileProTV ca soferii vor protesta pe termen nelimitat, pana cand se ajunge la o intelegere cu Guvernul pe marginea revendicarilor formulate.

Mayer Siegfried, secretar general CNR: "Pe tot parcursul zilei ni se vor alatura soferi. De la Pecica ne vom intoarce pe soseaua de centura din Arad, unde ne-am adunat, si vom participa la scurte marsuri sau vom stationa pe marginea drumului, fara a avea intentia de a bloca traficul".

Si la Oradea peste 100 de camioane au participat la protest. Autovehicolele de mare tonaj s-au adunat la iesirea din oras spre Vama Bors. Convoiul s-a pus apoi in miscare, insotit de echipaje ale politiei si s-a indreptat, pe soseaua de centura a orasului, spre iesirea spre DN1. Si la Oradea, circulatia masinilor a fost mult ingreunata.

Soferii de TIR-uri spun ca protestul lor va fi unul de anduranta. Oamenii sunt hotariti sa continue marsurile cu camioane pe drumurile nationale, pina cind cererile lor vor fi luate in seama de autoritati.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO