Gata cu blocurile intre case! Un proiect asteptat de multa vreme e pus pe masa consilierilor aradeni
Reguli noi sunt pe cale sa fie adoptate in urbanistica municipiului Arad. Dupa ani de zile in care blocurile au fost construite in cartiere de case, chiar in gradini, municipalitatea propune restrictii la ridicarea acestor locuinte colective.
Conform unui proiect finalizat si care va fi supus votului consilierilor locali, zonele rezidentiale cu locuinte individuale vor fi protejate de aparitia blocurilor. Cu alte cuvinte, nu se vor mai ridica astfel de constructii in cartiere precum Parneava, Gradiste, Bujac, Aradul Nou sau Gai.
In special in Parneava, care este la cateva strazi ce Primarie, in ultimii ani au aparut blocuri lipite de gradinile sau curtile proprietarilor de case. Acest fapt i-a determinat pe multi proprietari din Parneava sa trimita memorii la Primarie, dar si sa protesteze in strada.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nemultumirile erau de inteles in conditiile in care oamenii au investit zeci de mii de euro in case iar preturile imobilelor au scazut la jumatate dupa ce in vecinatate au aparut blocurile. Asta pentru ca niciun eventual cumparator nu si-ar dori sa fie privit in curte din balconul de langa gard.
“Exista o tendinta accentuata de realizare a locuintelor colective in zonele rezidentiale, care intra in contradictie cu aspectul general al zonei si depreciaza valorile general acceptate ale urbanismului si arhitecturii”, se arata in proiectul initiat de municipalitate.
In aceste conditii, noile reguli pe care Primaria vrea sa le introduca se refera la interzicerea constructiilor care au mai mult de sase locuinte. Pentru fiecare locuinta va trebui sa existe o suprafata aferenta de minimum 150 de metri patrati de spatiu verde, dar si cate o parcare.
Exceptie de la noile reguli vor face marile artere ale orasului si strazile cu caracter comercial, precum Calea Aurel Vlaicu, Calea Radnei, Calea Zimandului, Calea Timisorii, Calea 6 Vanatori, Voinicilor, Poetului sau Condurasilor.