Blocajul de pe santierul autostrazii Nadlac-Arad continua. Muncitorii pierd vremea in camp

20-11-2012 13:31


autostrada

A trecut aproape o saptamana de cand lucrarile de pe lotul intai al autostrazii Nadlac-Arad sunt blocate de muncitori. Ei sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile de cateva luni.

Protestatarii sunt angajatii unei firme care a subcontractat lucrari de la constructorul oficial al tronsonului dintre granita si Pecica, adica firma Romstrade. Cum aceasta companie nu si-a platit subcontractorul in ultimele luni, firma angajata nu a mai virat salariile catre muncitori, motivand ca nu are bani.

Au fost cateva runde de negocieri care nu au avut nicio finalitate. Conducerea Romstrade nu ne-a dat inca asigurari ca va relua platile catre noi. Pana nu stim ceva concret, oamenii nostri continua protestul”, a spus un reprezentat al subcontractorului, o frma din Oradea care are o suta de oameni si 53 de utilaje pe santier, de care depind contruirea acestui lot al autostrazii.

De saptamana trecuta, de cand a inceput protestul, muncitorii pierd vremea in camp asteptand vestea ca vor fi platiti. Ei vin zilnic pe santier, insa doar pentru a pazi utilajele, pe care nu le-au mai miscat din loc.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) afirma ca deocamdata nu a fost reziliat contractul cu firma Romstrade, iar lucrarile ar trebui sa continue.

Pana in acest moment, firma Romstrade a primit doar notificarea privind rezilierea contractului in termen de 15 zile. Rezilierea de facto nu a avut loc, astfel ca acum contractul este in derulare iar oamenii ar trebuie sa munceasca. Din pacate, acolo exista un conflict legat de plata salariilor, care intarzie si mai mult lucrarea”, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, purtatorul de cuvant al CNADNR, Claudia Buzatu.

Conform oficialilor, Romstrade a realizat doar 20 la suta din lucrarea contractata, desi pana acum trebuia sa fie gata 70 la suta din acest prim tronson al autostrazii.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO