Aradul isi promoveaza la Bruxelles candidatura pentru titlul de Capitala Culturala. Cum a atras atentia

17-05-2014 18:49


promovare Arad la Bruxelles

 Orasul Arad participa, astazi, la Festivalul regiunilor si oraselor europene, care se desfasoara la Bruxelles, eveniment in cadrul caruia aradenii isi promoveaza candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.

 Festivalul are loc in sediul Comitetului Regiunilor, care a invitat orase si regiuni europene sa se promoveze la o expozitie internationala, 36 de comunitati locale din UE fiind reprezentate.

Aradul si-a organizat un stand in care isi promoveaza intens candidatura pentru titlul pentru care mai concureaza si alte orase din Romania. Mizand pe prezenta celor peste 3.000 de vizitatori anuntati de Comitetul Regiunilor, aradenii si-au atras audienta nu doar cu brosuri si filmulete de prezentare, ci si cu produse culinare traditionale.

Astfel, standul a devenit o atractie in cadrul expozitiei, numerosi vizitatori gustand din “Pita de Pecica”, brazeturi, vinuri, tuica, cozonac si salam de Nadlac oferite gratuit.

“Painea are un gust care imi aduce aminte de copilarie, de casa bunicilor. Si branza are o aroma speciala, e greu sa gasesti asa ceva in magazine”, a spus un localnic din Bruxelles.

A fost instalat si un mini-studio foto, in care vizitatorii sunt invitati sa se fotografieze in diverse ipostaze. Ei pot intra in pielea unor personaje din viata cotidiana a Aradului - taximetristi, scriitori, biciclisti, actori sau turiști -, iar la final primesc o fotografie listata.

Catalin Lazurca, reprezentant al Aradului la festival: “Cu ajutorul tehnicii digitale, turistii sunt proiectati pe strazile Aradului. Astfel, pot pastra o amintire mai concreta a vizitei virtuale in orasul nostru”.

Orasul Arad isi promoveaza pentru a doua oara la Bruxelles candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. In 5 martie 2013, municipiul si-a lansat candidatura in Parlamentul European, in prezenta a peste 300 de invitati, intre care europarlamentari si membri ai Comitetului Regiunilor.

La Festivalul regiunilor si oraselor europene, Romania mai este reprezentata de Regiunea Nord-Est si judetele Dambovita si Harghita.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO