Apa si canalizare pentru 25.000 de aradeni. Afla unde se fac investitii de 12 milioane euro

16-01-2013 12:05

statie tratare apa,instalatii

 Mii de aradeni care nu au acum apa in casa si nici acces la canalizare vor uita de aceste lipsuri in cel mult un an, in urma unei investitii de 12 milioane de euro.

 Lucrarile vor incepe in scurt timp, in Curtici, Macea si Santana, contractul fiind semnat astazi. In total, 25.000 de persoane vor beneficia de proiect, care prevede atat schimbarea conductelor vechi din reteaua de apa cat si extinderea retelelor pe strazile neracordate. In plus, vor fi construite retele de canalizare si statii de pompare a apelor uzate.

Investitiile fac parte dintr-un proiect mai amplu privind extinderea si modernizarea infrastructurii de apa potabila si apa uzata din judet, care cuprinde 16 localitati si are valoarea de 140 de milioane de euro. Cea mai mare parte a finantarii este asigurata de Uniunea Europeana, astfel ca banii primiti nu vor fi returnati.

La finalul lucrarilor, adica in 2014, rata de conectare la sistemul de colectare si canalizare va atinge 96 la suta in localitatile beneficiare, conectand un plus de 85.000 de locuitori la retelele modernizate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO