De Ziua Culturii Nationale, aradenii care au mers la teatru au primit in dar cate o carte

Ultima actualizare: 19-01-2013 07:05

  Ziua Culturii Nationale a fost marcata intr-un mod special, la Arad.

Pe langa faptul ca biletele la Teatrul Clasic Ion Slavici au costat un sfert din pretul obisnuit, spectatorii au primit inca un cadou. Mesele din foaier erau incarcate cu carti, din care oamenii au fost poftiti sa-si aleaga fiecare cate una, gratuit.

Aseara, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad - "Casa Bernardei Alba", de Federico Garcia Lorca, in regia lui Mihai Maniutiu, s-a jucat cu sala arhiplina.

Aproape toti spectatorii aveau in maini si cate un volum. Asta si pentru ca, doar pentru 5 lei - cat a costat biletul - spectatorii au primit in dar o carte la alegere.

"Sa fie o translatie intre holul unde publicul spectator vede ce se intampla cu o carte, poate sa o ia in mana si in sala de spectacol vede produsul finit, pentru ca totul porneste de la o carte, de la cuvantul scris si dupa aceea se intampla o poveste pe scena", a spus Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad.

Cartile daruite aseara spectatorilor au fost primite prin donatii de catre teatrul din Arad. Peste o suta de volume de diversi autori, mai mult sau mai putin celebri au fost asezate pe masutele din foaier. Actiunea face parte din "luna plina de teatru". Acest eveniment special, le propune in luna ianuarie aradenilor 19 piese de teatru, cu spectacole in 4 seri din fiecare saptamina.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO