Cele mai multe voturi revalidate sunt in favoarea lui Traian Basescu!

12-12-2009 00:00

Dupa o noapte alba si o dimineata in tensiune, reprezentantii Biroului Electoral Central au oprit numaratoarea voturilor nule. La cererea Curtii Constitutionale, au luat la mana mai bine de jumatate dintre buletinele in cauza.


Desi toti ochii sunt atinti asupra lor, membrii Biroului Electoral Central au luat o pauza dupa ora pranzului. Este de inteles, pentru ca au verificat inca o data voturile nule primite din 27 de judete.

Potrivit unor surse, citate de agentia Mediafax, Traian Basescu a castigat inca 629 de buletine, iar Mircea Geoana alte 552. Cel mai probabil, judecatorii Biroului Electoral Central vor reveni duminica, la prima ora si tot duminica am putea avea si un rezultatul final, desi termenul dat de Curte ar fi luni la ora 15.00.

Va reamintim ca in turul al doilea au fost declarate nule 138.474 de voturi.

E bine ca se face aceasta renumaratoare, pentru ca nu demonstreaza decat ca a fost un proces electoral corect.
Emil Boc, presedinte PDL
Imediat dupa decizia Curtii Constitutionale, birourile electorale judetene din toata tara au redevenit furnicarele din ziua alegerilor. Presedintii si membrii sectiilor de votare au fost chemati de acasa si mobilizati sa preia voturile nule, depuse la tribunale, dupa scrutinul din 6 decembrie.

Pachetele de la birourile electorale judetene din Capitala si din apropiere au ajuns primele. Restul, inclusiv cele din afara tarii, au stat pe drum, sub paza, toata noaptea. Pana cand au plecat acasa judecatorii, preluasera deja buletine din 39 de judete.

Si s-a dovedit ca scapari au fost. Dintre buletinele nule, peste 1.000 pot fi luate in calcul. Iar cele mai multe sunt contabilizate pentru candidatul Traian Basescu, asa ca democrat-liberalii nu pot decat sa aprecize tot acest efort.

Social-democratii, in schimb, se tem ca demersul lor a fost inteles gresit.


VIDEO PROTVPLUS.RO