Geoana: "Eu am castigat alegerile! Am sarit in sus pentru ca eram fericit!"


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 14:06
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Alegeri 2009

UPDATE - Senatorul PSD Dan Sova si secretarul general al social-democratilor, Liviu Dragnea, au depus la Curtea Constitutionala cererea de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidentiale si de repetare a scrutinului.

Potrivit Mediafax, Dragnea a apreciat ca probele prezentate de PSD sunt "suficiente ca Curtea Constitutionala sa decida anularea alegerilor".

Vicepresedintele PSD, Dan Nica, a declarat, marti, ca, din verificarile si estimarile PSD, voturile fraudate depasesc 136.000. Nica a precizat ca PSD cere arestarea sefului Directiei de Evidenta a persoanei de la Sectorul 3 din Capitala, considerand ca acesta se face vinovat de operatiunea de fraudare care a fost pusa la cale prin eliberarea de carti de identitate.

PSD a decis sa depuna plangere penala impotriva deputatului William Branza, pentru constituire de grup criminal organizat, el precizand ca Branza este cel care a organizat operatiunea de fraudare a voturilor din strainatate.

Presedintele PSD si candidatul partidului la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, a precizat, de asemenea, ca numarul dovezilor prezentate la Curtea Constitutionala este "impresionant" si a precizat ca social-democratii vor continua furnizarea de probe ca alegerile au fost fraudate.

El a explicat si de ce a sarit de bucurie, la aflarea rezultatelor prezentate de exit-poll-uri: "Acum doua seri, eram fericit. In numai cateva ore, o masina infernala de cumparat voturi a schimbat vointa poporului. Credet ca cineva din SUA sau Occident nu ar sari in sus de fericire, daca ar avea doua procente in plus la exit-poll-uri?".

"Vocea unanima a colegilor mei arata revolta si indignarea celor care stiu ca au fost asaltati cu mita electorala de catre cei de la PDL", a adaugat Geoana.

Liderul PSD a mai precizat ca pastrarea majoritatii parlamentare, alaturi de PNL si UDMR, reprezinta o garantie pentru un stat democratic, o contrapondere la "republica de tip Belarus pe care Basescu incearca sa o aduca in Romania".

Curtea Constitutionala poate dispune anularea alegerilor, in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului. In acest caz, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor.

Rezultatele finale ale Biroului Electoral Central indica victoria lui Traian Basescu, la o diferenta de aproximativ 70.000 de voturi fata de contracandidatul sau, Mircea Geoana.

Candidatul PSD a declarat ca partidul sau nu poate ramane impasibil in fata celor 5 milioane de romani care i-au acordat increderea, precizand ca sunt indicii cu privire la resurse imense de bani alocate cumpararii de voturi, turismului electoral si votului multiplu.

Geoana a adaugat ca niciodata in istoria alegerilor prezidentiale "nu am avut o diferenta atat de mica".

PSD contesta rezultatele scrutinului de duminica!
PSD contesta rezultatele scrutinului de duminica!
VIDEO PROTVPLUS.RO
Nicolas Sarkozy
Sarkozy ii transmite "felicitari calduroase" lui Basescu pentru noul mandat
Rezultat BEC privind voturile nule: Traian Basescu-1260, Mircea Geoana-987
Alegerile din 6 decembrie nu se repeta! CC a respins cererea PSD
Traian Basescu, validat de CC in functia de presedinte al Romaniei
Voturi la mana a doua! 1.169 pentru Basescu, 968 pentru Geoana!
"Sunt si eu om. Poate ca m-am bucurat cam mult, dar am facut-o sincer"
alegeri
Birourile electorale judetene au redevenit furnicarele din ziua alegerilor
Cele mai multe voturi revalidate sunt in favoarea lui Traian Basescu!
Noile cereri ale PSD: expertize grafologice si compararea CNP-urilor
Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule!
Dan Nica despre dimensiunile fraudarii: Si Osama bin Laden iesea presedinte
AFP: Acuzatiile de fraude nu sunt noi, politicienii evita schimbarea legii