SONDAJ pentru alegerile prezidențiale 2019. Surpriza de pe locul 2

Ultima actualizare: 31-10-2019 13:25
Votul în diaspora la alegerile prezidenţiale 2019
Agerpres

Un sondaj realizat de IMAS, la cererea Europa FM, arată care sunt opțiunile alegătorilor înainte de alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Întrebați ce candidat ar vota în cazul în care alegerile prezidențiale din 2019 ar avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, 45 la sută dintre participanții la sondaj au răspuns că vor vota cu președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, pe locul doi în preferințele acestora situându-se Mircea Diaconu, susținut de de ALDE, Pro România şi Partidul Neoliberal, însă cu un procent mult mai mic, de doar 16,7 la sută.

Pe locul trei în opțiunile partipanților la sondaj s-a aflat președintele PSD, Viorica Dăncilă , cu 15,1%, urmată, în ordine, de președintele USR-PLUS, Dan Barna, cu 12,6%, candidatul independent Theodor Paleologu (cu 16,9%) și Kelemen Hunor (UDMR), cu 2,9%.

Rezultatele sondajului le găsiți în galeria foto

Potrivit europafm.ro, sondajul IMAS a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%.

Pentru realizarea sondajului, s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).
Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO