Incidente în timpul alegerilor prezidențiale. Unele persoane nici nu știau cine candidează

Ultima actualizare: 10-11-2019 20:02

A fost o dimineață activă pentru românii care locuiesc în sate și comune. Oamenii au fost foarte matinali în a exercita votul.

De pildă, după primele 2 ore de vot, județul Ilfov era fruntaș la prezența la vot. Totuși, în mediul rural sunt încă oameni care nici nu știu cine sunt candidații, poate și pentru că nu am avut o campanie electorală foarte eficientă. Duminică însă, până la ora 21:00, trebuie să găsiți un răspuns clar la întrebarea din Caragiale: "eu cu cine votez?"

Ora 09.00, comuna Cernica, județul Ilfov, în fața secției de votare este deja agitație. Cei mai matinali au fost pensionarii. Într-o secție de vot, tableta electronică nu a mai funcționat din cauza conexiunii la internet, oamenii putând vota doar de pe listele permanente. O echipă STS s-a prezentat în secție pentru a rezolva problema.

Femeie: „Am votat pentru bunăstare și sănătate."

Unii dintre votanți au aflat abia duminică, de la prieteni și rude, în drum spre secția de votare care sunt candidații la alegeri.

Reporter: „Care sunt candidații?”

Bărbat: „Nu știu. Mai mult soțul meu. Eu nu știu."

Femeie: „Nu mai avem încredere în nimeni și în nimic."

Pentru alții, votul a fost motiv de a sărbători. Așa că după ce au trecut pe la urnă, s-au oprit la birtul din sat.

Trecem în comuna Dobroieșți din Județul Ilfov, acolo unde persoanele cu dizabilități au avut dificultăți să intre în secția de votare. Ce-i drept, există o mică rampă, dar aceasta era în dreptul unei uși blocate.

Au fost și oameni care și-au dat seama chiar în fața operatorului de date că au buletinul expirat.

Cei care sunt în aceeași situație pot să-și reînoiască duminică buletinele de identitate la birourile de Evidență a Populației, care vor fi deschise până la ora 21.00.

Ilfov este în continuare fruntaș la vot, aproape 100.000 de persoane. La nivel national sunt peste un milion si jumatate din mediul rural care au votat până acum, fiind mai putini decat cei din mediul urban, o diferență de câteva sute de mii de oameni.

Potrivit autorităților nu au fost incidente notabile, ci doar sesizări privind faptul că în unele secții de votare existau anumite persoane care încercau să influențeze voturile cetățenilor și un alt caz al unei persoane care a sunat la 112 nejustificat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO