Orban, după exit-poll: „PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri”

06-12-2020 21:11


Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, după aflarea primelor rezultate la alegerile parlamentare 2020, că PNL este câștigătorul.

Primele exit-poll-uri arată că PSD a câștigat alegerile cu 30,5%, iar PNL a obținut 29% din voturi.

„În cercetările sociologice realizate nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime. Luând în considerare marja de eroare și toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Le mulțumesc tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot”, a declarat Orban.

Acesta a cerut tuturor delegaţiilor din secţiile de votare ”să fie extrem de atenţi la procesul de numărare a voturilor”.

”Nu spun întâmplător acest lucru pentru că noi cunoaştem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. (...) Sunt încrezător că, odată ce opţiunile cetăţenilor care au venit la vot, s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor şi sunt încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentare a forţelor democratice care respectă cetăţeanul şi vor dezvoltarea României pentru a da un Guvern într-un termen mult mai scurt, unul responsabil care poate să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile”, a mai afirmat preşedintele liberal.

Acesta a avut şi un mesaj pentru cei care nu au votat: ”Închei cu un mesaj pentru cei care nu şi-au exprimat votul. Puterea într-o societate aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. O dată la 4 ani poporul poate decide în ce direcţie se îndreaptă România şi cui încredinţează puterea. Vom încerca să reprezentăm toţi românii, atât cei care ne-au votat, cât şi pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou Guvern vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă pentru societatea românească şi vom pune la dispoziţie soluţii pentru problemele existente”.

HARTĂ pentru prezența la vot în timp real. Câți români s-au prezentat la urne

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020

 

PSD a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor - 30,5%, PNL a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO